Grimes: Λέει ναι στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στη μουσική

Grimes “Delete Forever” εμπνευσμένη από τους Oasis

Η Καναδή τραγουδοποιός έχει και τη δική της αντίστοιχη πλατφόρμα ΑΙ

Η συζήτηση για την εκτεταμένη χρήση του ΑΙ στη μουσική βιομηχανία συνεχίζεται. Και ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία τους, η Καναδή Grimes (πραγματικό όνομα Claire Elise Boucher) αποτελεί μια μοναχική φωνή που υποστήριζει τη χρήση αυτή. Η ίδια της έχει ήδη αποκαλύψει την πλατφόρμα GrimesAI, που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να δημιουργήσει μουσική, χρησιμοποιώντας τα φωνητικά της ως βάση.

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τη σειρά ντοκιμαντέρ "A Brief History Of The Future" στο δίκτυο PBS, η Grimes δήλωσε πως η νέα τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει στη μουσική καινοτομία. Χαρακτηριστικά δήλωσε :

"Όταν άρχισα να κάνω μουσική συνέβη μια αντίστοιχη επανάσταση στη μουσική παραγωγή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν να παράξουν μουσική στο σπίτι τους στους υπολογιστές τους. Βλέπω μερικά από αυτά που έρχονται με την AI, όλα αυτά τα πράγματα που πρόκειται να "εκραγούν". 'Όταν όλοι έχουν τα ίδια εργαλεία και μπορούν να δημιουργήσουν υλικό επαγγελματικής ποιότητας, τότε βλέπεις το πραγματικό ταλέντο να ανεβαίνει πραγματικά στην κορυφή. Αυτό που θα δημιουργήσουμε τις επόμενες δεκαετίες είναι πιθανό να διαμορφώσει μόνιμα, τους εγκεφάλους μας για τα επόμενα χρόνια".

Η Grimes ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα το 2010 με το ντεμπούτο της άλμπουμ «Geidi Primes», ανεβαίνοντας γρήγορα την ιεραρχία της indie ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Γνωστά τραγούδια της είναι τα "Oblivion", "Genesis" και "Kill V. Maim", ενώ η μουσική της έχει γίνει μέρος ταινιών και video games. Υπήρξε ζευγάρι με τον Elon Musk με τον οποίο και απέκτησε δύο παιδιά.

Tags