Δισκοθήκη: Porcupine Τree -Steven Wilson θα έπρεπε να είναι πιο γνωστοί

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Porcupine Tree είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε από τον μουσικό Στίβεν Γουίλσον το 1987. Κατά τη διάρκεια μιας αρχικής καριέρας που εκτείνεται σε περισσότερα από είκοσι χρόνια, κέρδισαν την κριτική από τους κριτικούς και τους συναδέλφους τους μουσικούς, ανέπτυξαν λατρεία και έγιναν επιρροή για νέους καλλιτέχνες. Το συγκρότημα χάραξε μια καριέρα σε μια ορισμένη απόσταση από την mainstream μουσική, που περιγράφεται από εκδόσεις όπως το Classic Rock και το PopMatters ως "το πιο σημαντικό συγκρότημα που δεν είχες ακούσει ποτέ".

Το συγκρότημα ξεκίνησε ως σόλο έργο για τον Wilson, ο οποίος αρχικά δημιούργησε ο ίδιος όλη τη μουσική του συγκροτήματος. Μέχρι τα τέλη του 1993, ωστόσο, ήθελε να εργαστεί σε ένα περιβάλλον μπάντας, φέρνοντας συχνούς συνεργάτες τον Richard Barbieri ως keyboardist, τον Colin Edwin ως μπασίστα και τον Chris Maitland ως ντράμερ για να σχηματίσουν την πρώτη μόνιμη σύνθεση. Με τον Wilson ως βασικό τραγουδιστή και κιθαρίστα, αυτό παρέμεινε στη σύνθεση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2002, όταν ο Maitland αποχώρησε από το συγκρότημα και ο Gavin Harrison στρατολογήθηκε για να τον αντικαταστήσει. Ο πρώιμος ήχος των Porcupine Tree προκάλεσε διάφορα στυλ ψυχεδελικής ροκ, διαστημικής ροκ και πειραματικής ροκ, ενώ αργότερα κινήθηκε προς μια πιο progressive/space rock κατεύθυνση συγκρίσιμη με αυτή των Pink Floyd. Με την υπογραφή της με την δισκογραφική Kscope στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το συγκρότημα άρχισε να προσεγγίζει έναν πιο mainstream εναλλακτικό ροκ ήχο. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το συγκρότημα είχε υπογράψει σε μια μεγάλη δισκογραφική και άλλαξε τον ήχο του ξανά, αυτή τη φορά σε μια πιο progressive metal κατεύθυνση.

Το 2010, μετά την περιοδεία για την υποστήριξη του στούντιο άλμπουμ του 2009 The Incident, το συγκρότημα έγινε δημόσια ανενεργό καθώς ο Wilson αφοσιώθηκε στη σόλο δουλειά του και άλλα μέλη άρχισαν να εργάζονται σε δικά τους ξεχωριστά έργα. Ωστόσο, οι Wilson, Barbieri και Harrison συνέχισαν να εργάζονται κατά διαστήματα σε υλικό με μυστικότητα κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, οδηγώντας στην κυκλοφορία του άλμπουμ τους Closure/Continuation στις 24 Ιουνίου 2022.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url