Δισκοθήκη: Little Simz Βρετανίδα ράπερ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Η Simbiatu "Simbi" Abisola Abiola Ajikawo (γεννημένη στις 23 Φεβρουαρίου 1994), περισσότερο γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Little Simz, είναι Βρετανίδα ράπερ, τραγουδίστρια και ηθοποιός. Αναδείχθηκε στο προσκήνιο με την ανεξάρτητη κυκλοφορία των τριών πρώτων άλμπουμ της. A Curious Tale of Trials + Persons (2015), Stillness in Wonderland (2016) και Grey Area (2019), το τελευταίο από τα οποία προκρίθηκε για το Mercury Prize και κέρδισε τα βραβεία Καλύτερου Άλμπουμ τόσο στα βραβεία Ivor Novello όσο και στο NME Βραβεία.

Video Url

 

Το τέταρτο άλμπουμ της, Sometimes I Might Be Introvert (2021) έλαβε ευρεία αποδοχή από τους κριτικούς, με αρκετά έντυπα να το θεωρούν ως το καλύτερο άλμπουμ του 2021. Κέρδισε το βραβείο Mercury 2022. Της χάρισε επίσης το Βραβείο Brit 2022 για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη και το βραβείο Libera για τον καλύτερο δίσκο Hip-Hop/Rap. Το πέμπτο της άλμπουμ, No Thank You (2022), κυκλοφόρησε με αναγνώριση των κριτικών.

Εκτός μουσικής, η Simz έχει πρωταγωνιστήσει στη δραματική σειρά αναβίωσης του Netflix Top Boy.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url