Δισκοθήκη: Don Henley ο τραγουδιστής των Eagles

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Donald Hugh Henley (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1947) είναι Αμερικανός μουσικός και ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Eagles, του οποίου είναι ο ντράμερ και ένας από τους βασικούς τραγουδιστές. Ο Henley τραγούδησε τα κύρια φωνητικά σε επιτυχίες των Eagles όπως "Witchy Woman", "Desperado", "Best of My Love", "One of These Nights", "Hotel California", "Life in the Fast Lane", "The Last Resort », «The Long Run» και «Get Over It».

Μετά τη διάλυση των Eagles το 1980, ο Henley ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του στούντιο άλμπουμ I Can't Stand Still, το 1982. Έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ, δύο άλμπουμ συλλογής και ένα ζωντανό DVD. Οι σόλο επιτυχίες του περιλαμβάνουν "Dirty Laundry", "The Boys of Summer", "All She Wants to Do Is Dance", "Sunset Grill", "Not Enough Love in the World", "The End of the Innocence", "The Last Worthless Evening» και «The Heart of the Matter».

Οι Eagles έχουν πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, κέρδισαν έξι βραβεία Grammy, είχαν πέντε νούμερο ένα σινγκλ, 17 κορυφαία 40 σινγκλ και έξι νούμερο ένα άλμπουμ. Εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998 και είναι το αμερικανικό συγκρότημα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία. Ως σόλο καλλιτέχνης, ο Henley έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, είχε οκτώ κορυφαία 40 σινγκλ, κέρδισε δύο βραβεία Grammy και πέντε MTV Video Music Awards. Σε συνδυασμό με τους Eagles και ως σόλο καλλιτέχνης, ο Henley έχει κυκλοφορήσει 25 κορυφαία 40 σινγκλ στο Billboard Hot 100. Έχει επίσης κυκλοφορήσει επτά στούντιο άλμπουμ με τους Eagles και πέντε ως σόλο καλλιτέχνης. Το 2008, κατατάχθηκε ως ο 87ος καλύτερος τραγουδιστής όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone.

Ο Henley διαδραμάτισε επίσης ιδρυτικό ρόλο σε αρκετούς περιβαλλοντικούς και πολιτικούς λόγους, κυρίως στο Walden Woods Project. Από το 1994 έως το 2016, μοίρασε τις μουσικές του δραστηριότητες μεταξύ των Eagles και της σόλο καριέρας του.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url