Κάποτε είχα ντυθεί ψυχίατρος στις Απόκριες

Παρέμβαση στο θέμα 'Εμένα δεν μ' αρέσουν, τους φοβάμαι και αν μπορούσα θα τους απαγόρευα παντού'

Δεν είσαι εκτός πραγματικότητας , απλά κάποια στιγμή κάποτε , μπορεί χθές , μπορεί πρίν πολλά χρόνια να έφτασες σε μία πλήρη αντίληψη τής συγκεκριμένης κατάστασης ( τού πολέμου ) και έκτοτε κανείς δεν θα μπορούσε να σε μετακινήσει από αυτήν οπότε άδικος κόπος οι αναφορές στούς πολέμους .

Γενικά και επειδή είχα κάποτε ντυθεί και ψυχίατρος στις Απόκριες οπότε διεκδικώ και προυπηρεσία , νομίζω ότι αυτό λέγεται σωφροσύνη , τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα . Το κακό με την σωφροσύνη είναι ότι αποκτάται μόνο από τούς σώφρονες και μάλιστα χωρίς την ανάγκη ταινιών .

Το πρόβλημα είναι ότι οι ηλικίες σωφρονισμού διαφέρουν και μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο οι ηλικίες κάτω ξέρω 'γω τών 40 να έχουν χάσει την αίσθηση τού τι είναι πόλεμος , ζώντες με πραγματική ανάμνηση πολέμου υπάρχουν ελάχιστοι στην Ευρώπη γεννημένοι ας πούμε το 1925 , η συλλογική μνήμη δεν έχει πλέον μέλη και αυτόπτες μάρτυρες .

Αρα αν η αντίληψη τής καταστροφικότητας και δυστυχίας ενός πολέμου και συνεπώς η διαμόρφωση άποψης περνάει μέσα από ταινίες αυτό δεν είναι κακό , όσο πιό αποκρουστικός στην οθόνη τόσο τα καλύτερο . Τώρα το top gun , και είμαι μεγάλος φαν τών αεροπλάνων , ήταν και το παλιό και το καινούργιο σκουπίδια .

 

neverwill