John Wesley Harding-Bob Dylan (1967)

Στις 27 Δεκεμβρίου 1967, η Columbia Records κυκλοφόρησε το John Wesley Harding, παραγωγής Bob Johnston, Bob Dylan. Μέχρι τον Ιανουάριο του ’68 ήταν ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες μεταδόσεις σε αμέτρητους ραδιοφωνικούς σταθμούς FM στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Ήταν το όγδοο στούντιο άλμπουμ του Dylan. Κατά τη διάρκεια του 1968, έφτασε τελικά στο #2 στα τσαρτ δίσκων των Η.Π.Α. και στην #1 θέση στα τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο συγγραφέας Clinton Heylin, στο βιβλίο του Bob Dylan: The Recording Sessions 1960-1994, περιγράφει τον John Wesley Harding ως «το πιο τέλεια εκτελεσμένο άλμπουμ του Dylan. ότι η λιτότητα (σε ήχο και στίχο) είναι, ειλικρινά, βασικό στοιχείο. Το γεγονός ότι ο Dylan έγραψε το John Wesley Harding συνειδητά ως «ένα άλμπουμ με τραγούδια» σε ένα μήνα και μια μέρα, και το ηχογράφησε σε μόλις τρία απογεύματα, δίνει στο άλμπουμ μια μοναδική ενότητα».

«Δεκαοκτώ μήνες ήταν μια ζωή στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και το John Wesley Harding τελείωσε τη μεγαλύτερη, πιο δυνατή σιωπή στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Κανείς δεν ήξερε τι έκανε ο Ντύλαν. Κανείς δεν γνώριζε την αλήθεια για τη «συνταξιοδότησή» του: Οι ανεπιβεβαίωτες φήμες για σύγκρουση με μοτοσικλέτα ήταν απλώς ένα κάλυμμα για τον χρόνο που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί από το παρελθόν; Τα ‘I Pity the Poor Immigrant,’ ‘I Dreamed I Saw St. Augustine’ και  ‘All Along the Watchtower’ μας ανάγκασαν όλους σε μια ριζική επανεξέταση. Το άλμπουμ ήταν μια έκρηξη καθαρού αέρα — όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον Dylan. Και ακούγεται ακόμα παρθένο».

Video Url