Εμένα δεν μ' αρέσουν, τους φοβάμαι και αν μπορούσα θα τους απαγόρευα παντού

Απόψε το βράδυ θα δοθούν τα βραβεία BAFTA , φαβορί σε αρκετές κατηγορίες η παραγωγή του NETFLIX Ουδέν νεότερο από το δυτικό μέτωπο, μία πολεμική ταινία με την υπόθεση να εξελίσσεται στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, ένα πόλεμο που οδήγησε στον θάνατο εκατομμύρια νέα παιδιά από την Ευρώπη και άλλαξε τους πληθυσμούς. Το ίδιο βέβαια θα δούμε και με τα όσκαρ.

 

Η ταινία αυτή, η οποία δείχνει αμέτρητες δολοφονίες, θεωρείτε αντιπολεμική  και αρέσει στους περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι φαντάζομαι είναι συνήθως από αυτούς που θα λένε, πέθανε τόσο νέος ο καημένος.

 

Ο θάνατος από πόλεμο είναι ότι πιο ηλίθιο υπάρχει και εύχομαι κάποτε η ανθρωπότητα να βρει τρόπο να απαγορεύσει την απόκτηση οποιουδήποτε όπλου, θα μου πεις θα σκοτώνουν με πέτρες, ναι η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν γεννιούνται με αυτό, μεγαλώνοντας αποκτούν αυτό το φονικό ένστικτο  που οδηγεί σε πολέμους ή δολοφονίες μεμονωμένων ατόμων, όμως η παρουσία τους πιστεύω δεν είναι ότι το καλύτερο, πόσο μάλλον το να βραβεύονται.

 

Αν δει κανείς παιδικές σειρές, οι φόνοι από τους 'ήρωες' δεν απουσιάζουν, έχουν έντονη παρουσία είτε αφορά ανθρώπους ή ζώα, από εκεί ξεκινάει το κακό.

 

Σας φαίνονται λίγο ουτοπιστικά και παράξενα αυτά που γράφω, αλλά δυστυχώς ο πόλεμος πιστεύω ότι είναι η χειρότερη ανακάλυψη του ανθρώπου και ουσιαστικά του δίνει, όταν κερδίζει, πρόσκαιρα κέρδη.

Η δική μου γενιά, στην χώρα μας τουλάχιστον δεν έχει ζήσει πόλεμο, μέχρι τώρα έχουμε δει όλα τα άλλα, να δούμε αν θα προλάβουμε κι αυτό. 

 

Αυτοί που έζησαν σε συνθήκες Α' Παγκοσμίου πολέμου και πολέμησαν δεν φαντάζομαι να χειροκροτούσαν με ανάλογες ταινίες που ουσιαστικά διασκεδάζουν τους ζωντανούς, όχι τους πεθαμένους.

Μου φαίνεται πραγματικά αστείο, είναι σαν μία ταινία να δείχνει πολλούς βιασμούς και να μας λένε ότι είναι εναντίον των βιασμών.

 

Video Url