Οι πολίτες έχουν ανάγκη την αστυνομία, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης

Οι πολίτες έχουν ανάγκη την αστυνομία, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης

Ο αρχικός τίτλος ήταν αυτός και δημοσιεύθηκε πριν από 2 μήνες. Τελικά υπάρχει κανείς που να θέλει την αστυνομία;

Τώρα με πρόσφατη την παρέμβαση του Τσίπρα για την μη επέμβαση των αστυνομικών στην καταγγελία γειτόνισσας της γυναίκας που δολοφονήθηκε στην Δάφνη.

Η αστυνομία παίρνοντας μέρος στο παιχνίδι της υποκρισίας, έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο αστυνομικούς που πήγαν στο σπίτι και δεν μπήκαν μέσα.

Το ερώτημα είναι μπορεί η αστυνομία να μπαίνει σε κάθε σπίτι χωρίς εντολή εισαγγελέα; αν έμπαιναν στο σπίτι οι αστυνομικοί, την άλλη μέρα θα τους κατηγορούσαν για παραβίαση οικογενειακού ασύλου, έτσι νομίζω, αν και δεν είμαι νομικός.

Χθες βράδυ άκουσα ότι η ποινή των ισοβίων, με τον ισχύοντα νόμο σημαίνει 16 χρόνια από τα οποία ο κατηγορούμενος θα μείνει 8 χρόνια στην φυλακή. Δηλαδή σκοτώνεις 50 άτομα και μένεις 8 χρόνια φυλακή, μήπως παρά είναι ελαστικό.

Είπαμε δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε φυλακές, αλλά η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα θα μας καταστρέψει σαν χώρα. Αυτή η δήθεν αντιπαλότητα με την αστυνομία, στην οποία ενδεχομένως να υπηρετούν τα παιδιά μας, φίλοι μας, ή τα παιδιά κάποιων τέλος πάντων, θα οδηγεί σε όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις.

Το βλέπουμε γύρω μας καθημερινά, η χώρα μας δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τον δυτικό πολιτισμό, από την συμπεριφορά στην οδήγηση, στην περιφρόνηση των νόμων όταν έρχονται σε κόντρα με το κομματικό ή οικονομικό μας συμφέρον και πολλά άλλα που τα ζούμε, λίγο πολύ, όλοι και κανείς δεν ξέρει σε ποιο σπίτι θα μπουν αύριο , εμείς το έχουμε ζήσει 2 φορές, την μία δεν ήμασταν μέσα, την άλλη ήταν η γυναίκα μου και ευτυχώς την λυπήθηκαν γιατί μάλλον δεν ήταν από τους πολύ πεπειραμένους.

Η δολοφονία του κοριτσιού στα Γλυκά Νερά είναι μία ισχυρή καμπάνα για νέο σχεδιασμό στην αστυνόμευση, τις ποινές και το δικαστικό μας σύστημα και ακολουθεί τον φόνο του δημοσιογράφου πριν από μερικές εβδομάδες και πολλά άλλα περιστατικά, κυρίως με θύματα ηλικιωμένους, νεαρές γυναίκες και γενικά όλο τον πληθυσμό.

Οι δολοφόνοι και οι παραβατικοί δεν ενδιαφέρονται αν είναι αριστεροί ή δεξιοί στην εξουσία και η Ελλάδα είναι μία.

Να λοιπόν τις έγραφα πριν από 3 εβδομάδες:

Ολα τα ΜΜΕ ανεξάρτητα της πολιτικής τους τοποθέτησης κάθε μέρα υποδεικνύουν στην αστυνομία το τι πρέπει να κάνει σε κάθε περίπτωση και την επικρίνουν όταν προσπαθεί να ασκήσει τα καθήκοντα της βρίσκοντας πολλές προφάσεις οι οποίες σχεδόν πάντα είναι αντίθετες στον νόμο.

Ας κάτσουν όλα τα κόμματα και να βγάλουν απόφαση, θέλουν να υπάρχει αστυνομία; θέλουν να υπάρχουν νόμοι, θέλουν να τηρούνται;

Δεν είναι θέμα κάποιου κόμματος, μην σας ξεγελάνε οι διάφορες ανακοινώσεις στελεχών των κομμάτων, ή ακόμα και των αρχηγών τους.

Όλοι θέλουν να υπάρχουν νόμοι, αλλά να μην ισχύουν γι' αυτούς, και το λένε ωμά, ο νόμος είναι η επιθυμία των πολιτών.

Αυτή η ανομία όμως θα έχει επιπτώσεις στην χώρα, εγώ το πιθανότερο είναι να μην ζω, αλλά ήδη η χώρα δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της, όχι μόνο στην εγκληματικότητα, αλλά γενικά στην παραβατικότητα και αυτό δεν θα θα θίξει μόνο τους άλλους, αλλά όλους τους πολίτες.

Θέλουμε την αστυνομία, ναι ή όχι, θέλουμε να υπάρχουν νόμοι και να εφαρμόζονται, ναι ή όχι, τόσο απλά.

Κάποτε φοράγαμε κουκούλες μόνο στις απόκριες, τώρα τις φοράει όλη η χώρα, όλο τον χρόνο, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, όλοι., είναι της μόδας, αλλά μόνο στην Ελλάδα

Το πώς θα είναι η χώρα χωρίς αστυνομία θα πρέπει να μας το εξηγήσουν. και αστυνομία που να δίνει μόνο φιλάκια δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη.

Κώστας Ζουγρής