James Earl Jones : Η ξεχασμένη ερμηνεία του στο εξαιρετικό "Roots"

Photo by Wikimedia Commons

Ο θρυλικός ηθοποιός έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών

Είναι σίγουρα η φωνή του Darth Vader από το Star Wars. Είναι ο Thulsa Doom του Conan the Barbarian. Είναι τέλος η φωνή του Mufasa από το Lion King. Ο θρυλικός και πρόσφατα εκλιπών όμως James Earl Jones, είχε δώσει άλλη μια συγκλονιστική ερμηνεία, στη συγκλονιστική σειρά Roots που προβαλλόταν από τη δημόσια ελληνική τηλεόραση. Ο Jones υποδύθηκε τον Alex Haley, ο οποίος είναι συγγραφέας του βιβλίου "Roots : The Saga of an American Family" και έψαχνε εναγωνίως να βρει τις ρίζες του, μέχρι τον Αφρικανό σκλάβο πρόγονο του Kunta Kinte. Η αναζήτηση τον οδηγεί 100 χρόνια πριν το σήμερα. Η ατάκα του James Earl Jones "I found you Kunta Kinte. I found you" είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές της καριέρας του. 

Ήταν από τις πλέον πρωτοποριακές απεικονίσεις της ζωής των Αφρικανών, ενώ έδειξε για πρώτη φορά με αναλυτικό τρόπο για το πως έφτασαν στη Βόρεια Αμερική. Έθεσε τις βάσεις για τα μετέπειτα ανάλογα αφηγήματα. 

Δείτε εδώ το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, αλλά και το trailer της σειράς του 1977, η οποία γνώρισε και το remake της πριν από 8 χρόνια.