Δισκοθήκη: Accept χέβυ μέταλ από την Γερμανία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Accept είναι ένα Γερμανικό heavy metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην πόλη Solingen το 1976 από τον κιθαρίστα Wolf Hoffmann, τον πρώην τραγουδιστή Udo Dirkschneider και τον πρώην μπασίστα Peter Baltes. Η προέλευσή τους εντοπίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν το συγκρότημα σχηματίστηκε με το όνομα Band X. Η σύνθεση των Accept άλλαξε με τα χρόνια, η οποία περιελάμβανε διαφορετικούς τραγουδιστές, κιθαρίστες, μπασίστες και ντράμερ.

Η τρέχουσα σύνθεση τους αποτελείται από τον Hoffmann, τον τραγουδιστή Mark Tornillo, τους κιθαρίστες Uwe Lulis και Philip Shouse, τον ντράμερ Christopher Williams και τον μπασίστα Martin Motnik. Πριν φτάσουν στην τρέχουσα σύνθεση τους, οι Accept είχαν υποστεί διάφορες αλλαγές σύνθεσης, με τον Hoffmann να είναι το τελευταίο εναπομείναν αρχικό μέλος, είναι το μόνο μέλος που εμφανίζεται σε κάθε άλμπουμ.

Οι Accept έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του speed και του thrash metal και ήταν μέρος της γερμανικής σκηνής του heavy metal, που εμφανίστηκε στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Έχουν επίσης αναφερθεί ως επιρροή ή έμπνευση από μια σειρά από μπάντες, συμπεριλαμβανομένων των Metallica,  Megadeth,  Slayer,  Pantera,  Anthrax,  Guns N' Roses, Mötley Crüe,  Alice in Chains, Soundgarden, Overkill,  Exodus,  καθώς και σε  Γερμανούς συμπατριώτες όπως οι Helloween,  Blind Guardian,  Doro,  Sodom, και Grave Digger. Οι Accept πέτυχαν την πρώτη τους εμπορική επιτυχία με το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους Balls to the Wall (1983), το οποίο είναι το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος που έχει πιστοποιηθεί ως χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, και δημιούργησε την επιτυχία τους "Balls to the Wall".

Οι Accept διαλύθηκαν και φιάχτηκαν πολλές φορές. Χώρισαν για πρώτη φορά το 1989, αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του Eat the Heat (που ήταν το μοναδικό τους άλμπουμ με τον αρχικό αντικαταστάτη του Dirkschneider, David Reece), αλλά αναμορφώθηκαν το 1992 και κυκλοφόρησαν άλλα τρία άλμπουμ πριν διαλυθούν ξανά το 1997. Μετά από σύντομη επανένωση το 2005 , οι Accept ανακοίνωσαν την τρίτη τους επανένωση το 2009, με τον πρώην frontman των T.T Quick, Mark Tornillo να αντικαθιστά τον Dirkschneider (ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει), και το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει πέντε άλμπουμ μαζί του: Blood of the Nations (2010), Stalingrad (2012) , Blind Rage (2014), The Rise of Chaos (2017) και Too Mean to Die (2021); καθένα από αυτά τα άλμπουμ ανανέωσε τη δημοτικότητα του Accept στη Γερμανία και μπήκε στα δέκα κορυφαία charts εκεί.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url