Δισκοθήκη: Quiet Riot χέβυ μέταλ με μακριά μαλλιά

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Quiet Riot είναι ένα αμερικανικό heavy metal συγκρότημα που ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες το 1973 από τον κιθαρίστα Randy Rhoads και τον μπασίστα Kelly Garni.

Η αρχική σύνθεση περιλάμβανε τους Rhoads και Garni με τον κύριο τραγουδιστή Kevin DuBrow και τον ντράμερ Drew Forsyth,  Η πιο εμπορικά επιτυχημένη σύνθεση τους αποτελούνταν από τους DuBrow μαζί με τον κιθαρίστα Carlos Cavazo, τον μπασίστα Rudy Sarzo και τον ντράμερ Frankie Banali, και το 1983 κυκλοφόρησαν το πρωτοποριακό άλμπουμ τους Metal Health, το οποίο είναι γνωστό ως το πρώτο άλμπουμ heavy metal που έφτασε στην κορυφή των άλμπουμ του Billboard. Το συγκρότημα είχε αρκετά επιτυχημένα σινγκλ που μπήκαν στο Billboard Hot 100, συμπεριλαμβανομένων των "Cum On Feel the Noize", "Mama Weer All Crazee Now" (και τα δύο τραγούδια του glam rock συγκροτήματος Slade) και "Metal Health (Bang Your Head )". Το συγκρότημα κατατάσσεται στο Νο. 100 στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες του Hard Rock του VH1.

Παρά πολλές αλλαγές στη σύνθεση και σύντομους χωρισμούς, οι Quiet Riot συνέχισαν να ηχογραφούν και να περιοδεύουν μέχρι τον θάνατο του DuBrow από υπερβολική δόση κοκαΐνης το 2007. Παρόλο που δεν έχουν απομείνει αρχικά μέλη στο συγκρότημα, ο Banali (ο οποίος ήταν μέλος και εκτός από το 1982) αναμόρφωσε τους Quiet Riot το 2010 και μέχρι το 2020, απαρτιζόταν από τον εαυτό του στα ντραμς, τον βασικό τραγουδιστή Jizzy Pearl, τον μπασίστα Chuck Wright. και ο κιθαρίστας Alex Grossi. Το συγκρότημα συνέχισε να ηχογραφεί και να περιοδεύει μετά τον θάνατο του DuBrow. Το 2014, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ μετά από οκτώ χρόνια, με τίτλο Quiet Riot 10, το οποίο ακολούθησε το Road Rage το 2017 και το Hollywood Cowboys το 2019. Ο Banali πέθανε τον Αύγουστο του 2020 μετά από μάχη δεκαέξι μηνών με τον καρκίνο του παγκρέατος. Περίπου τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατό του, τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν χωρίς τον Banali, ο οποίος ευχόταν να συνεχίσουν διατηρώντας ζωντανό το όνομα των Quiet Riot. αντικαταστάθηκε από τον Johnny Kelly. Τον Αύγουστο του 2021, οι Quiet Riot κυκλοφόρησαν μια δήλωση λέγοντας ότι ο μπασίστας Rudy Sarzo θα επανενταχθεί στο συγκρότημα, καθώς και ανακοινώνοντας την αποχώρηση του Wright.

Video Url

 

Video Url