Στα τάρταρα οι πωλήσεις των άλμπουμ

Στα τάρταρα οι πωλήσεις των άλμπουμ

Οι πωλήσεις των δίσκων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ήταν σε επίπεδο των αρχών της δεκαετίας του ΄60, δηλαδή ο κορονοϊός γύρισε την δισκογραφία 60 σχεδόν χρόνια πίσω.

Βέβαια υπάρχουν και άλμπουμ όπως αυτό του Weeknd που ξεπέρασε σε κανονικές πωλήσεις τις 200.000 αντιγράφοντας την Ευρωπαϊκή ντίσκο των 80's. Τα περισσότερα όμως, εδικά από τον χώρο του χιπ χοπ σε μερικές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες.

Αν λάβουμε υπ' όψιν και το ότι δεν υπάρχουν πια συναυλίες και ο κόσμος στρέφεται σε πιο ειδησεογραφικά ραδιόφωνα, η μουσική θα περάσει δύσκολες μέρες.

Αυτό φάνηκε και στην σελίδα μας, ο Μάρτιος ήταν ο χαμηλότερος σε συμμετοχή, αυτών που μας στήριξαν, έστω και με 1 ευρώ, όπως έκανε πριν από λίγο ο Τάσος που ήτα ο 8ος αυτόν τον μήνα που μας βοήθησε από τους 700.000 επισκέπτες του Μαρτίου.

Τα πράγματα δείχνουν ότι θα δυσκολέψουν στον επόμενο μήνα, νομίζω ότι Ιταλία, Ισπανία θα πάνε καλύτερα, η Γαλλία θα δοκιμασθεί άλλες 10 μέρες και η Αγγλία περίπου 15. Το πρόβλημα θα αυξηθεί στην Αμερική και θα είναι πραγματικά θαύμα αν δεν αυξηθούν τα θύματα στην Ελλάδα.

Ας ελπίζουμε και ας ευχηθούμε τα καλύτερα για όλους, σίγουρα στο τέλος του Απρίλη θα είναι καλύτερα.

Κώστας Ζουγρής