Δεν βγαίνουν πια τραγούδια σαν κι αυτά!

Δεν βγαίνουν πια τραγούδια σαν κι αυτά!

Δεν είναι εύκολο να αποδείξεις σε ένα νέο ότι μπορεί ένας ηλικιωμένος να παρακολουθεί την τρέχουσα μουσική σκηνή, έτσι μοιραία ίσως δεν δώσει την πρέπουσα σημασία σε επισημάνσεις για την αξία των παλαιών ηχογραφήσεων.

Υπάρχουν βέβαια αρκετοί που ψάχνουν στην ιστορία και ανακαλύπτουν τραγούδια που αξίζουν το ενδιαφέρον τους.

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε παρατηρήσει ότι οι αναρτήσεις μας είναι περισσότερες από όσες μπορεί να αποστηθίσει ένας φυσιολογικός άνθρωπος της σημερινής εποχής, όμως οι μουσικοί θησαυροί είναι πολλοί και ο χρόνος που απομένει για να ζήσουμε πολύ λίγος για να προλάβουμε να σας ενημερώσουμε για όσα πιστεύουμε΄ότι πρέπει να ξέρετε.

Δουλεύουμε 'με 1000' αλλά και πάλι ο χρόνος δεν φτάνει.

Το μουσικό ενδιαφέρον στην χώρα μας σήμερα δεν είναι και στην καλύτερη εποχή του, όμως αργά ή γρήγορα, όταν κάποτε η χώρα επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς μάλλον θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

2 τραγούδια για σήμερα για τα οποία συζητάγαμε με τον Γιάννη Πετρίδη και τα δύο είναι ανυπέρβλητα και ανίκητα στο πέρασμα του χρόνου..

Το ένα είναι η διασκευή των Everly Brothers στο Temptation της δεκαετίας του '30 και το άλλο το καταπληκτικό You've Really Got A Hold On Me των Miracles. Πιστεύουμε ότι πρέπει να τα ξέρει ο κάθε φίλος της μουσικής.

Το πρώτο έχει καταπληκτική παραγωγή και μέσα σε ελάχιστο χρόνο μας δείχνει το πώς ηχογραφούσαν πριν από μισό αιώνα, εξαιρετικοί μουσική, χορωδία, ένας οδηγός για συγκροτήματα όπως οι Beatles, Beach Boys και Simon and Garfunkel που τους αντέγραψαν, το δεύτερο είναι ένα ποίημα.

Έχει σημασία η στήριξη στο έργο μας όσων έχουν την δυνατότητα.

Κώστας Ζουγρής