Grunge Rock : Ο Jerry Cantrell των Alice in Chains θυμάται τις πρώτες ημέρες της σκηνής

Photo by Wikimedia Commons

"Καταλάβαινες ότι κάτι ψήνεται και ότι είσαι μέρος του. Ήταν ένα πολύ cool συναίσθημα"

Πρόσφατα ο Jerry Cantrell των Alice in Chains εμφανίστηκε στη δημοφιλέστατη YouTube εκπομπή του παρουσιαστή Rick Beato. Μεταξύ άλλων ο σπουδαίος τραγουδοποιός μίλησε για τις πρώτες μέρες της grunge σκηνής στο Seattle, τις μικρές "νίκες" που οδήγησαν στην άνοδο του είδους και έκαναν αστέρες γκρουπ όπως οι Nirvana και οι Pearl Jam. Μεταξύ άλλων ο Cantrell είπε :

"Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος. Υπήρχε τόσο καλή μουσική. Η μουσική άλλαζε ήδη στα τέλη της δεκαετίας του '80, υπήρχε ένα πιο βαρύ, πιο επιθετικό στοιχείο σε αυτήν, όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο".

To Seattle ήταν ήδη διάσημο για τον Jimi Hendrix, τις Heart των αδερφών Wilson αλλά και τους δημοφιλέστατους εκείνη την εποχή Queensryche. Ωστόσο ο νέος ήχος που σχηματιζόταν από την Sub Pop Records και τα grunge συγκροτήματα, ήταν κάτι το διαφορετικό. Ο Cantrell συνέχισε λέγοντας :

Ένιωθες ότι κάτι συνέβαινε και ήσουν στην πραγματικότητα μέρος του. Και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για έναν νεαρό άνδρα 19, 20 ετών. Ήμασταν το πρώτο συγκρότημα που έκανε επιτυχία στο MTV. Αλλά δεν μπορείς να το δεις σε αυτόν τον μικρόκοσμο. Υπήρχαν οι Soundgarden, οι Mother Love Bone, οι Mudhoney και οι Green River. Όλοι αυτοί έβαλαν το λιθαράκι τους".

Θυμηθείτε χαρακτηριστικά grunge συγκροτήματα ΕΔΩ.

Δείτε τη συνέντευξη του Cantrell στον Rick Beato εδώ :