Δισκοθήκη: Afrika Bambaataa από τους νονούς του χιπ χοπ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Lance Taylor (γεννημένος στις 17 Απριλίου 1957), επίσης γνωστός ως Afrika Bambaataa  είναι Αμερικανός DJ, ράπερ και παραγωγός από το Νότιο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Είναι αξιοσημείωτος για την κυκλοφορία μιας σειράς ηλεκτρονικών κομματιών που καθορίζουν το είδος στη δεκαετία του 1980 που επηρέασαν την ανάπτυξη της κουλτούρας του χιπ χοπ. O Afrika Bambaataa είναι ένας από τους δημιουργούς του breakbeat DJing.

Μέσω της συμμετοχής του στη συμμορία του δρόμου, τους Black Spades, στο Universal Zulu Nation που είναι προσανατολισμένο στη μουσική και τον πολιτισμό, βοήθησε στη διάδοση της κουλτούρας του hip hop σε όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2016, ο Bambaataa εγκατέλειψε τη θέση του ως επικεφαλής του Έθνους των Ζουλού λόγω πολλαπλών ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970.

Video Url

 

Video Url