System of a Down : Ο Serj Tankian δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα να χάνει οπαδούς λόγω ακτιβισμού

2 από τους System of a Down διασκευάζουν David Bowie  & “Starman”

"Ένας καλλιτέχνης δεν οφείλει να ευχαριστεί τους πάντες"

Μιλώντας στο γνωστό περιοδικό npr.org, ο Serj Tankian των σπουδαίων System of a Down μίλησε μεταξύ άλλων για το ότι δε θεωρεί τον εαυτό του απλό διασκεδαστή, αλλά ολοκληρωμένο καλλιτέχνη και φυσικά ακτιβιστή. Μεταξύ άλλων ο Tankian είπε για την πιθανότητα να χάσει οπαδούς λόγω της ακτιβιστικής του δράσης :

"Είμαι ok με αυτό διότι ένας καλλιτέχνης δεν οφείλει να ευχαριστεί τους πάντες. Ένας καλλιτέχνης οφείλει να δέχεται μέσα από τη συλλογική συνείδηση, τις αλήθειες με τις οποίες προσπαθούμε να ζήσουμε, τις αλήθειες της εποχής μας. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σαν καλλιτέχνες, τότε είμαστε απλά διασκεδαστές. Από την πρώτη στιγμή, πρέπει να κάνεις αυτή την επιλογή. Θα είσαι διασκεδαστής ή θα γίνεις καλλιτέχνης;"

Συνέχισε δε λέγοντας πως "Αν είσαι διασκεδαστής, τότε cool. Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστές που αγαπώ και ακολουθώ. Αν όμως θες να είσαι καλλιτέχνης, τότε ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, όπως και με όλους τους άλλους συνεχώς. Και υπάρχει κόσμος που θα σε αγαπήσει και κόσμος που θα σε μισήσει, και είναι ok αυτό.".

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι το μόνο μέλος των SOAD με ακτιβιστική δράση και πολιτική άποψη, ο Serj Tankian θεωρεί τον εαυτό του τον πιο ακτιβιστή στο γκρουπ. Οι System of a Down απολαμβάνουν ιδιαίτερης δημοφιλίας, με μονάχα πέντε albums σε μια επεισοδιακή καριέρα 30 ετών. Το τελευταίο ήταν το Hypnotize του 2005.