Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May χρίστηκε ιππότης στη Βρετανία

Wikimedia Commons NASA/Bill Ingalls

Ο Brian May, ο βασικός κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Queen, χρίστηκε ιππότης από τον νέο βασιλιά Κάρολο μαζί με τους διάσημους καλλιτέχνες John Akomfrah και Grayson Perry.

Ο May, 75 ετών, έλαβε τον τίτλο του Knight Bachelor για τις «υπηρεσίες του στη μουσική και στη φιλανθρωπία», σύμφωνα με την λίστα των τιμώμενων του 2023 που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, The Gazette.

Ήταν ανάμεσα στα 19 άτομα που έλαβαν τον τίτλο του ιππότη και σε περισσότερους από 1.000 άλλους που έλαβαν διάφορους άλλους τίτλους από το στέμμα.

«Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα μηνύματα μετά την ανακήρυξη μου ως ιππότης», είπε ο May σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram την Παρασκευή.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και πολύ συγκινημένος από την αγάπη που προέρχεται από εσάς και την υποστήριξή σας. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να φανώ αντάξιος».

 

Ο May, που θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, είχε διοριστεί προηγουμένως Διοικητής του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2005.

Έχει λάβει αμέτρητες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Queen και έλαβε ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement.

Εκτός από τα επιτεύγματά του με το συγκρότημα, ο May κέρδισε διδακτορικό στην αστροφυσική από το Imperial College του Λονδίνου το 2007 και έχει συνεργαστεί με την αποστολή New Horizons της NASA ενώ κάνει εδώ και καιρό εκστρατεία για την προστασία των ζώων.

Μεταξή αυτών που έλαβαν τον τίτλο του ιππότη ήταν οι καλλιτέχνες Grayson Perry και John Akomfrah. Ο Perry, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης γνωστός για τα κεραμικά βάζα και τις ταπισερί του, έχει κάνει ατομικές εκθέσεις σε μουσεία παγκόσμιας κλάσης, όπως το Stedelijk Museum του Άμστερνταμ, το Βρετανικό Μουσείο, η Serpentine Gallery στο Λονδίνο και το Μουσείο Andy Warhol στο Πίτσμπουργκ.

Ο Akomfrah, 65 ετών, είναι ένας Βρετανός καλλιτέχνης με καταγωγή από την Γκάνα που έχει διδάξει μαθήματα σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, όπως το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο Μπράουν, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Γουέστμινστερ και το Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Το έργο του, το οποίο συχνά επικεντρώνεται στη μαύρη βρετανική ταυτότητα, έχει εκτεθεί σε μουσεία όπως το Tate Britain, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη και το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

 

Video Url