Φτιαγμένο για να πολεμήσει το άγχος, το νέο άλμπουμ Ambient 23 του Moby

Το άλμπουμ αποτελείται από 16 κομμάτια και είναι εμπνευσμένο από τους Martyn Ware, Brian Eno, Jean-Michel Jarre και Will Sergeant.

Ο διάσημος αμερικανός συνθέτης Moby κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του, Ambient 23, την Κυριακή. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο μουσικός ανακοίνωσε την διάθεση του δίσκου, εξηγώντας ότι το σετ των 16 κομματιών είναι εμπνευσμένο από τους πρώτους ambient ήρωές του, συμπεριλαμβανομένων των Martyn Ware, Brian Eno, Jean-Michel Jarre και Will Sergeant.

«Είναι λίγο διαφορετικό από μερικούς από τους πιο πρόσφατους ambient δίσκους μου γιατί είναι σχεδόν αποκλειστικά φτιαγμένο από περίεργα παλιά drum machines και παλιά synths», πρόσθεσε.

 

 

Την ημέρα της κυκλοφορίας του, σηματοδοτώντας το νέο έτος, ο Moby έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το άλμπουμ διάρκειας δυόμισι ωρών. «Είναι φτιαγμένο για να βοηθήσει το άγχος (το δικό μου και ελπίζω και το δικό σου)», έγραψε στο Instagram, μαζί με φωτογραφίες από το στούντιο του και ένα απόσπασμα μουσικής από το άλμπουμ. «Για το 2023 ας είμαστε όλοι λιγότερο αγχώδεις και ας σταματήσουμε όλοι να αναζητούμε επικύρωση από μια κουλτούρα που δεν σεβόμαστε».

Το Ambient 23 συνεχίζει τη σειρά ambient κυκλοφοριών του Moby. «Ελπίζω με περίσσιο θράσος ότι αν κάποιος προσέξει τη μουσική και το βίντεο θα κερδίσει κάτι και επίσης ελπίζω ότι εάν κάποιος έχει απλώς τη μουσική να παίζει ήσυχα στο background, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός αισθήματος ηρεμίας και ειρήνης», είπε στην ιστοσελίδα του.

 

Video Url