Οι Garbage ξεκίνησαν να ηχογραφούν το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους

Wikimedia Commons / pitpony.photography

Το συγκρότημα που κυκλοφόρησε το Stupid Girl έβαλε πλώρη για την συνέχεια του δίσκου του 2021, No Gods No Masters και η τραγουδίστρια Shirley Manson μίλησε για τα εμπόδια που συναντούν ώστε να βελτιώσουν την τελευταία τους προσπάθεια.

«Ξεκινήσαμε τον όγδοο δίσκο μας στο στούντιο πριν από λίγες εβδομάδες. Όλοι ακόμα νιώθουμε πραγματικά ενθουσιασμένοι όταν κάνουμε έναν άλλο δίσκο. Ήμουν τόσο περήφανη για το No Gods No Masters και εξακολουθώ να είμαι. Όταν το τελειώσαμε ήξερα ότι έχουμε φτιάξει κάτι πολύ, πολύ καλό», δήλωσε η Manson σε μια πρόσφατη συνέντευξή της.

Όσων αφορά στο πόσο εύκολα μπορούν να συνθέσουν κάτι καινούργιο, η Shirley Manson είπε, «Μουσικά ξέρω ότι δεν θα ξεμείνουμε ποτέ από ιδέες. Μπαίνουμε στο στούντιο μαζί και τζαμάρουμε και οι μελωδίες από τα κομμάτια μαζί με τους στίχους βγαίνουν ταυτόχρονα».

Η Shirley εξήγησε πώς εμβαθύνει στον εσωτερικό της εαυτό πριν το συγκρότημα ξεκινήσει ένα νέο άλμπουμ για να βεβαιωθεί ότι εκφράζεται μουσικά. Η 56χρονος μουσικός είπε στο podcast του Kyle Meredith: «Έχω μια αίσθηση από την αρχή για ποια πράγματα θέλω να μιλήσω. Κάθε φορά που κάνω έναν δίσκο λέω: Τι θέλεις να πεις; Αυτά είναι πράγματα που θέλεις να τα βγάλεις από μέσα σου πριν πεθάνεις».

«Το να τα βγάλεις αυτά από τον πυρήνα σου είναι τόσο συναρπαστικό. Νιώθεις ότι έχεις αγγίξει πραγματικά κάτι που θες να το μοιρασθείς με όλους για τόσο καιρό».

Η Shirley παραδέχτηκε προηγουμένως ότι το συγκρότημα αιφνιδιάζεται όταν λαμβάνει καλές κριτικές. «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, φτάσαμε σε ένα σημείο στην καριέρα μας όπου απλώς δεχόμαστε τα χειρότερα. Είμαστε πάντα έκπληκτοι όταν έχουμε μια θετική αντίδραση. Δεν είναι κάτι που πραγματικά περιμένουμε ή το έχουμε συνηθίσει», σχολίασε η τραγουδίστρια των Garbage.

Το No Gods No Masters είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ των αμερικανών Garbage. Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2021 και περιείχε τα σινγκλ: The Men Who Rule the World, No Gods No Masters και Wolves.

«Αυτός είναι ο έβδομος δίσκος μας, η σημαντική αριθμολογία του οποίου επηρέασε το DNA του περιεχομένου του. Τις επτά αρετές, τις επτά θλίψεις και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα», εξήγησε η τραγουδίστρια Shirley Manson, περιγράφοντας το No Gods No Masters ως «μια κριτική της ανόδου του κοντόφθαλμου καπιταλισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού και του μισογυνισμού σε όλο τον κόσμο».

Video Url