Οι 10 πιο πλούσιοι Metal τραγουδιστές στον κόσμο

Copyright Instagram @metallica

Ποιος είναι ο πλουσιότερος τραγουδιστής του heavy metal στον κόσμο;

Σύμφωνα με το μουσικό site MSN, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 305 εκατομμυρίων δολαρίων, ο James Hetfield των Metallica είναι ο πλουσιότερος τραγουδιστής του heavy metal στον κόσμο. Επίσης, μετά τον James Hetfield, ο Ozzy Osbourne με 220 εκατομμύρια δολάρια, ο Bruce Dickinson με 130 εκατομμύρια, ο Rob Halford από τους Judas Priest me 80 εκατομμύρια και ο Maynard James Keenan  των TOOL με περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια καθαρή περιουσία.

James Alan Hetfield (Metallica): 305 εκατομμύρια δολάρια

Ο James Hetfield είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς παγκοσμίως. Με τους Metallica ηχογράφησε 18 άλμπουμ μαζί με 43 επιτυχίες. Τα άλμπουμ των Metallica πούλησαν πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα στις ΗΠΑ. Αυτές οι πωλήσεις άλμπουμ είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθαρή αξία του James. Η καθαρή περιουσία του υπολογίζεται σε 305 εκατομμύρια δολάρια για το 2022.

Video Url

Ozzy Osbourne (Black Sabbath): 220 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ozzy Osbourne είναι ένας θρύλος της μουσικής όπως επίσης και ριάλιτι σταρ. Είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος μουσικός. Τα άλμπουμ του έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Η καθαρή περιουσία του εκτιμάται στα 220 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

 

Bruce Dickinson (Iron Maiden): 130 εκατομμύρια δολάρια

Ο Paul Bruce Dickinson γεννήθηκε το έτος 1958. Ξεκίνησε την καριέρα του με μπάντες που έπαιζαν σε pubs. Πολύ γρήγορα αποφάσισε να ακολουθήσει περισσότερο μια heavy metal καριέρα. Αυτός είναι ο λόγος που εντάχθηκε στο heavy metal συγκρότημα Samson, στο οποίο είχε το καλλιτεχνικό όνομα Bruce Bruce. Είναι το πλουσιότερο μέλος των Iron Maiden και η καθαρή περιουσία του είναι 130 εκατομμύρια δολάρια.

Video Url

 

Rob Halford (Judas Priest): 80 εκατομμύρια δολάρια

Ο Robert John Arthur (Rob) Halford γεννήθηκε το 1951. Είναι περισσότερο γνωστός ως ο τραγουδιστής των Judas Priest, αλλά έχει δοκιμάσει να ακολουθήσει και σόλο καριέρα. Η καθαρή περιουσία του Rob Halford ήταν 80 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Είναι το πλουσιότερο μέλος των Judas Priest.

Video Url

 

Maynard James Keenan (Tool): 65 εκατομμύρια δολάρια

Η συνολική καθαρή περιουσία του Maynard James Keenan εκτιμάται σε 65 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής σε πολλά συγκροτήματα τα οποία περιλαμβάνουν τους Tool, Puscifer και A Perfect Circle. Σε όλη τη μουσική επαγγελματική του καριέρα, ο Maynard James Keenan κυκλοφόρησε 17 άλμπουμ. Οι δίσκοι πούλησαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

 

Jonathan Davis (Korn): 60 εκατομμύρια δολάρια

Ο Jonathan Davis άφησε το πρώην συγκρότημα Sexart το 1993 για να δημιουργήσει τους Korn και να εντυπωσιάσει εκατομμύρια ανθρώπους με το ταλέντο του και την εντυπωσιακή φωνή του, καθώς και τους βαριά συναισθηματικούς στίχους που έγραψε. Και σήμερα το 2022, η καθαρή περιουσία του τραγουδιστή των Korn φαίνεται να είναι 60 εκατομμύρια δολάρια, καθώς γίνεται και το πλουσιότερο μέλος του συγκροτήματος.

Video Url

 

Dave Mustaine (Megadeth): 40 εκατομμύρια δολάρια

Ο Dave Mustaine ήταν στην πραγματικότητα ο βασικός κιθαρίστας των Metallica πριν απολυθεί ώστε να μπορέσει να σχηματίσει τους Megadeth. Ως τραγουδιστής, βασικός μουσικός και κιθαρίστας των Megadeth, ο Mustaine έχει συμβάλλει επίσης σε κάθε άλμπουμ του thrash metal συγκροτήματος. Είναι το πλουσιότερο μέλος της μπάντας.

Video Url

 

 

Tom Araya (Slayer): 35 εκατομμύρια δολάρια

Ο frontman των Slayer, Tom Araya ήταν στην πραγματικότητα αναπνευστικός θεραπευτής πριν ενταχθεί στην μπάντα. Η συμβολή του στους στίχους πολλών τραγουδιών του γκρουπ, είχε να κάνει κυρίως με το έντονο ενδιαφέρον του για τους κατά συρροή δολοφόνους, όπως ο Jeffrey Dahmer και ο Ed Gein. Το 2022, η καθαρή περιουσία του μπασίστα τραγουδιστή των Slayer πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια με τον ίδιο να ζει σε ένα ράντσο στο Τέξας μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Video Url

 

M. Shadows (Avenged Sevenfold) – 20 εκατομμύρια δολάρια

Ο Matthew Charles Sanders είναι ο βασικός τραγουδιστής των Avenged Sevenfold, πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα, M. Shadows. Εκτός από τη συνεχιζόμενη δουλειά του στο συγκρότημα, ο Sanders εμφανίστηκε επίσης σε πολλά άλμπουμ άλλων γνωστών σχημάτων όπως οι Steel Panther, Slash, Good Charlotte και Linkin Park καθώς και άλλοι. Σήμερα, ο τραγουδιστής M. Shadows, έχει καθαρή περιουσία γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Video Url

 

 

Corey Taylor (Slipknot) – 12 εκατομμύρια δολάρια

Γνωστότερος επίσης ως Number Eight, ο Corey Taylor είναι ο τραγουδιστής και στιχουργός του διάσημου extreme metal γκρουπ, Slipknot  και ήταν το έκτο μέλος του συγκροτήματος που μπήκε στο γκρουπ. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι το πλουσιότερο μέλος της μπάντας.

Video Url