Πεντάμηνη φυλάκιση για τον ράπερ που πόζαρε μπροστά στο Καπιτώλιο

Copyright Instagram @BUGZIETHEDON

Ο Bugzie the Don, ο ράπερ που πόζαρε για το εξώφυλλο του άλμπουμ του κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση.
Ένας ράπερ από τη Βιρτζίνια, ο οποίος κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ με εξώφυλλο τον ίδιο να ποζάρει μπροστά στο αμερικανικό Καπιτώλιο, καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση από ομοσπονδιακό δικαστή αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το WUSA9 στην Ουάσιγκτον.

Ο Bugzie the Don με πραγματικό όνομα: Antionne Brodnax, χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του να καπνίζει τσιγάρο, ενώ καθόταν πάνω σε ένα SUV, προφανώς κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου του 2021, με το εξώφυλλο του άλμπουμ να γράφει «The Capital». Ο Brodnax, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Οκτώβριο του 2021 σε τέσσερις κατηγορίες πλημμελημάτων, εισήλθε στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου και καταδικάστηκε για την συμμετοχή του στα επισόδεια.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί με 21 μήνες φυλάκισης, μια μεγάλη  ποινή λόγω των προηγούμενων καταδίκων του για κακούργημα στη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ για παρασκευή απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας και κατοχή πυροβόλου όπλου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε επίσης ότι του άξιζε μια εκτεταμένη ποινή διότι διέγραψε στοιχείων από το τηλέφωνό του, αφού πρώτα είχε υποσχεθεί ότι θα καταθέσει στο FBI φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια της εξέγερσης. Τη Δευτέρα, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Paul Friedman έκρινε ότι ο Antionne Brodnax είχε εσκεμμένα παρεμποδίσει την απονομή της δικαιοσύνης.

Η δικηγόρος του ράπερ, Mary Maguire, ζήτησε μια πιο ελαφριά ποινή με περίοδο κατ' οίκον κράτησης, περιγράφοντας τον πελάτη της ως επιχειρηματία – καθώς έχει δική του σειρά ρούχων και μουσική εταιρεία - και  χρήσιμο μέλος της κοινότητάς του.

Ο Paul Friedman ανέφερε το μακρύ ποινικό ιστορικό του Brodnax στην δίκη του, σημειώνοντας το απείθαρχο ιστορικό του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση και ότι ο ράπερ ήταν υπό αναστολή για ένα διαφορετικό έγκλημα όταν εισέβαλε στο Καπιτώλιο.

Η ποινή των πέντε μηνών για τον Brodnax θα έχει συνέχεια με δώδεκα μήνες επιτήρησης.

Video Url