Στην κορυφή της επιτυχίας οι Pentatonix. Υποψήφιοι για τρίτο Grammy

Copyright Instagram @ptxofficial

Οι Pentatonix κέρδισαν πρόσφατα υποψηφιότητα για βραβείο Grammy στην κατηγορία καλύτερου παραδοσιακού ποπ φωνητικού άλμπουμ για το περσινό Evergreen.

Αυτό το a capella συγκρότημα, στο οποίο συμμετέχουν οι Mitch Grassi, Scott Hoying, Kirstin Maldonado, Kevin Olusola και Matt Sallee, είναι γνωστό για τις γιορτινές επιτυχίες του, όπως  That's Christmas to Me, I'll Be Home for Christmas και Mary, Did You Know?. Το συγκρότημα συμμετείχε στην animation ταινία του 2018, Grinch με την δική του πεντατονική έκδοση του God Rest Ye Merry Gentlemen. Το O Come, All Ye Faithfu ξεπέρασε τα 45 εκατομμύρια streams στο Spotify. Το 2021, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Evergreen — μαζί με την Alessia Cara στη διασκευή του Frosty the Snowman και αμέσως ξεκίνησαν περιοδεία. 

«Θα είναι τα τέλεια Χριστούγεννα μαζί μας, με τους Pentatonix σε περιοδεία αυτόν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», είπε ο Mitch Grassi κατά τη διάρκεια μιας ανακοίνωσης στο Instagram. «Ανυπομονούμε να ξαναδούμε όλα τα πρόσωπά σας. Τα εισιτήρια προπωλούνται τώρα. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί μας».

Το άλμπουμ Evergreen κέρδισε μια υποψηφιότητα για Grammy στην κατηγορία καλύτερο παραδοσιακό ποπ φωνητικό άλμπουμ για την επερχόμενη τελετή απονομής, που έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Στα 58α βραβεία Grammy, οι Pentatonix κέρδισαν το βραβείο Grammy καλύτερης ορχηστρικής ή a cappella σύνθεσης για τη διασκευή τους στο Dance Of The Sugar Plum Fairy από τον Καρυοθραύστη. Αυτή η έκδοση του Dance of the Sugar Plum Fairy είναι διαθέσιμη στο That's Christmas to Me, που κυκλοφόρησε το 2015. Από τον Δεκέμβριο του 2022, το τραγούδι είχε πάνω από 50 εκατομμύρια downloads στο Spotify. 

Video Url

Οι Pentatonix ερμήνευσαν ακόμη και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην τελετή φωταγώγησης δέντρων στο Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη. Το συγκρότημα a capella κέρδισε την αναγνώριση και για άλλες κυκλοφορίες. Οι Pentatonix κέρδισαν το πρώτο τους βραβείο Grammy και για το Daft Punk Medley.

«Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό που μας έχει συμβεί ποτέ», είπε ο Scott Hoying στην ομιλία αποδοχής του. «Το ηχογραφήσαμε σε μια κρεβατοκάμαρα και το βιντεοσκοπήσαμε στην κουζίνα και τώρα κερδίζουμε ένα Grammy. Απλώς δείχνει ότι όλα είναι πιθανά».

Λίγα χρόνια αργότερα, οι Pentatonix κέρδισαν το βραβείο Grammy καλύτερης country duo/group εκτέλεσης για τη διασκευή του Jolene, που τραγουδήθηκε από την Dolly Parton. 

Video Url