Η H&M αποσύρει τον Justin Bieber. «Δεν θα τα αγόραζα», δηλώνει ο ποπ σταρ

Copyright Instagram @justinbieber

Ενώ ο γίγαντας της μόδας απέσυρε τα ρούχα, διέψευσε τους ισχυρισμούς του τραγουδιστή ότι δεν ενέκρινε τα σχέδια.

Η H&M ακύρωσε μια σειρά από εμπορικά προϊόντα με το λογότυπο του Justin Bieber αφού ο καναδός τραγουδιστής αποκάλεσε τα σχέδια «σκουπίδια» στα social media.

Σε μια δήλωση που μοιράστηκε με το Rolling Stone, η εταιρία πώλησης ρούχων είπε ότι θα σταματήσει να πουλά τα είδη Bieber σε καταστήματα και στο διαδίκτυο «από σεβασμό για τη συνεργασία μας και τον Justin Bieber». 

Η απόφαση ανακοινώθηκε μια μέρα αφότου ο Bieber δημοσίευσε στο Instagram, αποκαλώντας τα εμπορεύματα «σκουπίδια» και λέγοντας κατηγορηματικά στους θαυμαστές του: «Δεν θα το αγόραζα αν ήμουν στη θέση σου».

Ο Bieber ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ενέκρινε ποτέ τη σειρά ρούχων, η οποία περιελάμβανε φούτερ, πουκάμισα, τσάντες και άλλα αντικείμενα. Μερικά από τα κομμάτια είχαν το πρόσωπο του Bieber πάνω τους, ενώ άλλα έγραφαν το World Tour ή ήταν διακοσμημένα με ένα στίχο από το τραγούδι του 2021 Ghost (I miss you more than life).

Η H&M, ωστόσο, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Bieber, λέγοντας: «Η H&M ακολούθησε τις κατάλληλες διαδικασίες έγκρισης».

Πέρα από το να τσακωθεί με την H&M, ο Bieber πέρασε σχετικά ήσυχους τους τελευταίους μήνες αφότου αποφάσισε να πάρει λίγο χρόνο εκτός δρόμου και να επικεντρωθεί στην υγεία του. Τον Ιούνιο, ο τραγουδιστής ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο Ramsay-Hunt, το οποίο άφησε το πρόσωπό του μερικώς παράλυτο και τον ανάγκασε να ακυρώσει μια σειρά από συναυλίες.

Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο, μετά από ένα φεστιβάλ στη Βραζιλία, ο Bieber αποφάσισε να αναβάλει την υπόλοιπη παγκόσμια περιοδεία του Justice μέχρι το 2023, καθώς συνέχισε να επικεντρώνεται στην υγεία του.

«Μετά την αποχώρησή μου από τη σκηνή (στη Βραζιλία), με κυρίευσε η εξάντληση και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να δώσω προτεραιότητα στην υγεία μου αυτή τη στιγμή», είπε ο Bieber σε μια δήλωση.