Το νέο σινγκλ των Metallica, Lux Æterna έφθασε στο Νο. 1, ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια streams στο Spotify

Wikimedia Commons / 20 minutos

Οι Metallica κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους single Lux Æterna σε streaming στις 28 Νοεμβρίου και τις τελευταίες εβδομάδες το σινγκλ έχει μεταδοθεί στο Spotify πάνω από 10 εκατομμύρια φορές. 

Εκτός από τα εντυπωσιακά νούμερα στο Spotify, το σινγκλ έχει επίσης αγγίξει πάνω από 11 εκατομμύρια προβολές στο youtube. Αν και αυτοί οι αριθμοί ακούγονται εξαιρετικοί, δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Metallica με το επιτυχημένο τραγούδι τους Enter Sandman να έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο streams. 

Οι Metallica είχαν μια μακρά καριέρα που εκτείνεται σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα και σε αυτά τα σαράντα χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει 11 στούντιο άλμπουμ και 44 σινγκλ. Σαφώς, αυτό το κλασικό metal συγκρότημα δεν μπορεί να απογοητεύσει. 

Το Lux Æterna λειτουργεί ως το τέλειο teaser για το επερχόμενο άλμπουμ των Metallica που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2023. Το συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης την επόμενη περιοδεία του στη Βόρεια Αμερική 2023-2024. 

Μετά το ντεμπούτο του στο Νο. 2 την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, το κομμάτι εκτόπισε το One of That Days του θρυλικού metal τραγουδιστή Ozzy Osbourne από τη Νο. 1 θέση του Mainstream Rock την περασμένη εβδομάδα.

Οι Metallica έπαιξαν το Lux Æterna ζωντανά για πρώτη φορά στην ετήσια φιλανθρωπική συναυλία του ιδρύματος Helping Hands την περασμένη Παρασκευή.

Οι fans μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι Metallica θα παίξουν το Lux Æterna στην περιοδεία τους.

Video Url