80 ετών η Carla Tomas

Η Carla Venita Thomas (γεννημένη στις 21 Δεκεμβρίου 1942) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, η οποία αναφέρεται συχνά ως η βασίλισσα του Memphis Soul. Η Thomas είναι περισσότερο γνωστή για τις ηχογραφήσεις της της δεκαετίας του 1960 για την Atlantic και την Stax, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών "Gee Whiz (Look at His Eyes)" (1960), "B-A-B-Y" (1966) και "Tramp" (1967), ένα ντουέτο με τον Otis Redding. Είναι η κόρη του Ρούφους Τόμας.

Μετά την τελευταία της ηχογράφηση στο Stax το 1971, Love Means... , και μια εμφάνιση στο Wattstax το 1972, η Thomas γλίστρησε σε σχετική αφάνεια σε σύγκριση με τη μουσική ακμή της δεκαετίας του 1960. Ωστόσο, συμμετείχε σε πολλά σύγχρονα πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων μια συλλογή από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της το 1994, μια ζωντανή ηχογράφηση του 2002 μιας παράστασης στο Μέμφις και το 2007 που κυκλοφόρησε το Live at the Bohemian Caverns στην Ουάσιγκτον, DC, ένα live χαμένο εδώ και καιρό. Ηχογράφηση του Τόμας το 1967. Επίσης περιοδεύει περιστασιακά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα «Artists in the Schools» που παρείχε στους μαθητές του Μέμφις πρόσβαση σε επιτυχημένους καλλιτέχνες.

Αυτά τα εργαστήρια οργανώθηκαν για να μιλήσουν σε εφήβους για τη μουσική, τις παραστατικές τέχνες και την κατάχρηση ναρκωτικών. Το 1991, εμφανίστηκε με τον πατέρα της στο Porretta Terme Soul Festival. Το 1993, η Τόμας τιμήθηκε με το διάσημο Βραβείο Pioneer, μαζί με βαρέων βαρών της μουσικής όπως ο Τζέιμς Μπράουν και ο Σόλομον Μπερκ , από το Ίδρυμα Rhythm & Blues προς τιμήν των επιτευγμάτων της καριέρας της.

Εμφανίστηκε επίσης στο ντοκιμαντέρ του 2003 Only the Strong Survive , που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και παρουσίασε σημαντικούς καλλιτέχνες ηχογράφησης Stax. Το 2021, ο Thomas εμφανίστηκε στο σινγκλ της Valerie June "Call Me a Fool", το οποίο κέρδισε ένα GRAMMYυποψηφιότητα για το καλύτερο τραγούδι American Roots.

Η μεγαλύτερη επιρροή της Carla ήταν ο πατέρας της, Rufus. Εκτός από το ότι τον συνόδευε κατά τις μέρες του «MC» στο Palace Theatre, ο Rufus ενθάρρυνε και πίστευε επίσης στην ικανότητα της κόρης του. Σύμφωνα με την Carla, «ο μπαμπάς μου μάλλον ανακάλυψε ότι μπορούσα να τραγουδήσω πριν το κάνω». Ήταν επίσης καθοριστικός στη δημιουργία της σκηνής για τη συναυλία της στο Teen Town Singers και για την ενεργή επιδίωξη και προώθηση του πρωτοποριακού σινγκλ της, "Gee Whiz".

Μουσικά, ο Thomas εμπνεύστηκε από την Jackie Wilson και την Brenda Lee 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5