Ο κιθαρίστας των Pearl Jam προβλέπει ότι το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το 2024

Wikimedia Commons / Paul Hudson

Οι fans των Pearl Jam ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2024 για ένα νέο άλμπουμ.

Το διάσημο grunge συγκρότημα στρατολόγησε τον top παραγωγό Andrew Watt - ο οποίος έχει συνεργαστεί με δεκάδες διασημότητες, από τον Justin Bieber μέχρι τον Ozzy Osbourne - για να επιβλέψει τη συνέχεια του Gigaton του 2020, αφού έκανε τα μαγικά του στο πρόσφατο σόλο LP του frontman Eddie Vedder, Earthling.

Και ενώ το γκρουπ έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει πολλά τραγούδια, αυτά βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ηχογράφησης, οπότε είναι πιθανό να μην είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν τον δίσκο του χρόνου.

Μιλώντας στο Riff TV, ο κιθαρίστας Stone Gossard αποκάλυψε ότι: «Το σχέδιο είναι να κάνουμε μερικές ακόμη ηχογραφήσεις και να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τον δίσκο όσο πιο σύντομα γίνεται. Υπάρχουν τραγούδια που είναι έτοιμα να ολοκληρωθούν και υπάρχουν πολλά που δεν είναι. Και θα κάνουμε κάτι εδώ πολύ σύντομα».

«Έχουμε δεκάδες demo. Όλοι γράφουν στο συγκρότημα, οπότε τώρα προσπαθούμε πραγματικά να καταλάβουμε τι είναι διαφορετικό για εμάς και τι είναι συναρπαστικό. Και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή και ελπίζω ο επόμενος δίσκος θα είναι καλός».

Video Url

Όσο για το πότε οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν το νλεο LP, πρόσθεσε: «Στοιχηματίζω ότι θα είναι το 2024 όταν βγει ο δίσκος, είναι η εικασία μου. Αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Νωρίτερα φέτος, ο Eddie είχε επιβεβαιώσει: «Θα κάνουμε έναν δίσκο με τον Andrew, πιστεύω. Το έχουμε ήδη συζητήσει. Ξέρετε, η πανδημία ήρθε καθώς φεύγαμε περιοδεία για τον δίσκο Gigaton. Και είχαμε προγραμματίσει πολλές συναυλίες. Στη συνέχεια, σκοπεύουμε να ηχογραφήσουμε, γιατί τώρα έχουμε μια καλή  φιλοδοξία για να το κάνουμε. Έχουμε την ικανότητα να παίξουμε καλύτερα από ποτέ, αλλά και ξέρουμε τι θέλουμε για να διατηρήσουμε το γκρουπ  και θέλουμε να συνεχίσουμε».