Ο Notorious B.I.G. live στο Metaverse

Η εικονική συναυλία μέσω ψηφιακής αναπαράστασης του θρυλικού ράπερ ήταν μια εντυπωσιακή επίδειξη υψηλής τεχνολογίας.

Το πνεύμα του Notorious B.I.G. αναστήθηκε στο metaverse το βράδυ της Παρασκευής, μεταφέροντας χιλιάδες παρευρισκόμενους σε μια virtual αναπαράσταση του Μπρούκλιν της δεκαετίας του 1990, για μια συναυλία που ξεπερνούσε τον χώρο και τον χρόνο. Η εμπειρία μεταδόθηκε ταυτόχρονα ζωντανά στη σελίδα του Notorious B.I.G. στο Facebook.

Όλοι οι fans του B.I.G. ανατρίχιασαν, όταν μια ρεαλιστική ψηφιακή μορφή του αείμνηστου ράπερ ντυμένη με μια κόκκινη φόρμα εμφανίστηκε στο Meta Horizon Worlds, έναν virtual  κόσμο που βιώνεται μέσω των Meta Quest ακουστικών. Η συναρπαστική εμπειρία της συναυλίας περιλάμβανε επίσης ένα αφηγηματικό ταξίδι στην πρώιμη ζωή του Biggie, ο οποίος γεννήθηκε ως Christopher Wallace και περιλάμβανε guest εμφανίσεις από τους Sean "Diddy" Combs, The Lox, Latto, Nardo Wick και Lil' Cease.

Στο Horizon Worlds, υπήρχαν περίπου 120 αιωρούμενα avatars συγκεντρωμένα σε έναν ρεαλιστικό συναυλικαό χώρο, συντονισμένα από τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας τους. Η συναυλία έκτοτε έχει συγκεντρώσει περίπου 68.000 προβολές.

Η ψηφιακή μορφή του Notorious B.I.G. δημιουργήθηκε από την Hyperreal, μια εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας που κατασκευάζει υψηλής πιστότητας, συναισθηματικά αληθινούς ψηφιακούς σωσίες διασημοτήτων και δημιουργεί καθηλωτικά virtual περιβάλλοντα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VFX.

«Ξεκινήσαμε την Hyperreal για να διαταράξουμε τη βιομηχανία και να δημιουργήσουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο για τους ψηφιακούς ανθρώπους», δήλωσε ο Remington Scott, διευθύνων σύμβουλος της Hyperreal.

Ο Notorious B.I.G. ανέβηκε στην εικονική σκηνή, ερμηνεύοντας κλασικά κομμάτια όπως τα Juicy, Big Poppa και Warning. Με τον τραγουδιστή να συνοδεύεται από ένα πλήρες αληθινό συγκρότημα, η εμπειρία ήταν ακόμα πιο πλούσια ξεχνώντας ότι παρακολουθείς μια ψηφιακή αναπαράσταση ενός ανθρώπου.

Ο Scott είπε σε συνέντευξή του ότι η Hyperreal συνεργάστηκε με τη Voletta Wallace, τη μητέρα του Biggie και άλλους που επιβλέπουν την κληρονομιά του για να πετύχουν όσο γίνεται πιο πιστά την μορφή του πάνω στη σκηνή. «Δημιουργούμε έναν ψηφιακό άνθρωπο που δεν είναι απλώς ένα ολόγραμμα», είπε για τον καλλιτέχνη, ο οποίος σκοτώθηκε στο Λος Άντζελες το 1997 σε ηλικία 24 ετών.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, κάναμε δοκιμές, βλέποντας πώς κινείται και αποδίδει ένας ψηφιακός Notorious B.I.G. και πόσο αληθινή θα μπορούσαμε να γίνει η εμπειρία», είπε ο Remington Scott. Είπε, ότι η συναυλιακή εμπειρία του Meta Horizon Worlds τους επέτρεψε να κάνουν πράγματα που διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατά. «Νομίζω ότι είναι μια συναρπαστική ιδέα να μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, χρησιμοποιώντας το metaverse ως χρονομηχανή».

Αρκετές διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων των Paul McCartney και Madison Beer, έχουν χρησιμοποιήσει το Hyperreal για να μετατρέψουν την μορφή τους σε εικονικούς χαρακτήρες και να προωθήσουν την καριέρας τους καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός. «Χτίζουμε ψηφιακές ταυτότητες ώστε να  κατέχουν και να μπορούν να έχουν έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα», είπε ο Scott. 

Παρόμοια οπτικά εφέ χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να φέρουν τον αείμνηστο ράπερ Tupac στη σκηνή ως ολόγραμμα στο Φεστιβάλ μουσικής και τεχνών του Coachella Valley το 2012, αν και ορισμένοι κριτικοί εκείνη την εποχή χαρακτήρισαν την παράσταση «ανησυχητική».H ολογραφική εμφάνιση του Tupac κα του Biggie εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ηθική της δημιουργίας ρεαλιστικών απεικονίσεων βασισμένων σε νεκρούς celebrities.

Video Url