Όταν ο Mick Jagger χρήστηκε ιππότης. Τόσο η βασίλισσα όσο και ο Keith Richards ήταν εναντίον.

Wikimedia Commons / Marcel Antonisse - Anefo

Δύο φορές το χρόνο, η βρετανική μοναρχία απονέμει σε βρετανούς πολίτες για την αξία, την υπηρεσία ή τη γενναιότητά τους διαφορετικά μετάλλια, παράσημα και τιμές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο τίτλος του ιππότη.

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' απένειμε σε πολλούς αυτό το προνόμιο, από δημόσιους υπαλλήλους μέχρι γνωστές προσωπικότητες . Έχει μάλιστα χαρίσει σε μερικές διασημότητες τον τίτλο του ιππότη, συμπεριλαμβανομένων των Judi Dench, Ian McKellen, Bono και Paul McCartney.

Το 2003 σύμφωνα με το Billboard, ο frontman των Rolling Stones, Mick Jagger, χρίστηκε ιππότης, αλλά η εκδήλωση δεν ήταν χωρίς κάποιες ενστάσεις.

Ο συνιδρυτής και κιθαρίστας των Rolling Stones, Keith Richards, μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, προέβαλαν αντιρρήσεις για τον Mick Jagger ώστε να λάβει την πολυπόθητη διάκριση. Η βασίλισσα ήταν προφανώς σε τέτοιο βαθμό αντίθετη στην ιδέα που αρνήθηκε να τον χρήσει ιππότη, αφήνοντας τη δουλειά στον τότε πρίγκιπα Κάρολο, σύμφωνα με το περιοδικό Insider. Αν και ο λόγος της αντίθεσής της ήταν διαφορετικός από του Keith Richards, βασίστηκε σε μια παρόμοια βάση και αυτό είχε να κάνει με τη φήμη του Jagger, σύμφωνα με το περιοδικό Far Out.

Όσο για τον Keith Richards, η αντίρρησή του πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω - στο 1967, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και ο ίδιος και ο Mick Jagger συνελήφθησαν για κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά. Ο Mick Jagger καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλακής για κατοχή αμφεταμινών και ο Keith Richards καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλάκιση επειδή επέτρεψε το κάπνισμα μαριχουάνας στο σπίτι του, αναφέρει το BBC. Ενώ οι ποινές καταργήθηκαν, ο Keith Richards δεν ξέχασε ποτέ τι συνέβη και αποκάλυψε τα αληθινά του συναισθήματα για το θέμα όταν ο Mick Jagger προτάθηκε