Το Ticketmaster έχει 170.000 απούλητα εισιτήρια για την περιοδεία Eras της Taylor Swift

Wikimedia Commons / Eva Rinaldi

Τα εισιτήρια θα διανεμηθούν μέσω ψηφιακής κλήρωσης, με τους θαυμαστές να καλούνται να κάνουν αίτηση.

Η Ticketmaster έχει ακόμη 170.000 εισιτήρια να πουλήσει για την επερχόμενη περιοδεία της Taylor Swift, The Eras Tour αφού η γενική πώληση ακυρώθηκε λόγω «εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης».

Σύμφωνα με το Billboard, η Ticketmaster θα διανείμει τα υπόλοιπα εισιτήρια τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες μέσω του Ticketstoday, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να αγοράσουν εισιτήρια τα μέλη του Dave Matthews Band fan club. Εξαγοράστηκε από τη Live Nation το 2008 και τώρα είναι υπεύθυνη για την πλατφόρμα Ticketmaster Verified Fan Request.

Τη Δευτέρα, οι θαυμαστές που είχαν αρχικά εγγραφεί στο πρόγραμμα Verified Fan της Ticketmaster άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα σχετικά με μια νέα περίοδο εκπτώσεων. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η συμφόρηση του πρώτου γύρου προπωλήσεων, οι θαυμαστές θα κληθούν να επιλέξουν τα εισιτήρια που θα ήθελαν να αγοράσουν την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τα στοιχεία της κάρτας τους. Οι πωλήσεις είναι περιορισμένες σε δύο εισιτήρια ανά άτομο, ενώ μια ψηφιακή λοταρία θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο τυχερός.

Ο πρώτος γύρος εκπτώσεων για το The Eras Tour της Taylor Swift είδε χιλιάδες θαυμαστές να αναφέρουν μεγάλους χρόνους αναμονής, διακοπές στη λειτουργία της σελίδας και υπερβολικά υψηλές τιμές σε άλλα site μεταπώλησης (συμπεριλαμβανομένου του Ticketmaster). Η εταιρεία έκδοσης εισιτηρίων αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για μια τόση μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων με αποτέλεσμα να ακυρώσουν την αρχική γενική πώληση.

 

Σε μια δική της δήλωση, η Swift αρνήθηκε να «δικαιολογηθεί» για την Ticketmaster, υποστηρίζοντας ότι αυτή και η ομάδα της «τους ρώτησαν πολλές φορές αν μπορούσαν να αναλάβουν τέτοιο όγκου πελατών και «είχαν διαβεβαιωθεί ότι μπορούσαν».

Το φιάσκο με τον πρώτο κύκλο πωλήσεων της Ticketmaster είχε επίσης πολιτικές επιπτώσεις, με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης των ΗΠΑ να ζητούν έρευνα για το συμβάν. Εν τω μεταξύ, μια αντιμονοπωλιακή επιτροπή υποστηριζόμενη από τη Γερουσία οργάνωσε μια ακρόαση σχετικά με την έλλειψη ανταγωνισμού στον κλάδο των εισιτηρίων, ενώ δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ κάλεσαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου  να απαντήσει για «τα βήματα» που λαμβάνει για να «καταπολεμήσει τη χρήση και λειτουργία bots στην ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων».

Αρκετοί από τους θαυμαστές της Swift έχουν οργανώσει τις δικές τους καμπάνιες για να πιέσουν την Ticketmaster, με πάνω από τριάντα να ξεκινούν μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Vigilante Legal». Μια ομαδική αγωγή κατά της Ticketmaster έχει επίσης κατατεθεί, με τους ενάγοντες να κατηγορούν την εταιρεία για παραβίαση δύο νόμων – του νόμου Cartwright και του νόμου για τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Καλιφόρνια – κατά την πρώτη προπώληση Verified Fan.
    
Παρ' όλα αυτά, το σκέλος της βορειοαμερικανικής περιοδείας της Taylor Swift, Eras θα ξεκινήσει στο Glendale της Αριζόνα τον ερχόμενο Μάρτιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2023 με συνολικά 52 παραστάσεις και special καλεσμένους σε όλη τη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων των Paramore, beabadoobee, Phoebe Bridgers, Girl In Red, MUNA, Haim και άλλους.

Video Url