U2, Gladys Knight τιμήθηκαν με το βραβείο Kennedy

Οι U2 και Gladys Knight είναι μεταξύ εκείνων που αναγνωρίστηκαν στο 45ο Kennedy Center Honors για καλλιτεχνικά επιτεύγματα ζωής. Ήταν μέρος του ετήσιου εθνικού εορτασμού του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy για τους πέντε τιμώμενους του 2022 στην Ουάσιγκτον, DC, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου. Οι άλλοι: ο ηθοποιός και σκηνοθέτης George Clooney. η σύγχρονη χριστιανή και ποπ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Amy Grant. και η κουβανικής καταγωγής Αμερικανίδα συνθέτρια, μαέστρος και εκπαιδευτικός Tania León.

Στην αρχική δήλωση της 21ης Ιουλίου, το εμβληματικό ιρλανδικό ροκ συγκρότημα, που αποτελείται από μέλη του συγκροτήματος Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr., είπε: «Τον Δεκέμβριο του 1980, κάναμε το πρώτο μας ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό στην Αμερική. Η πρώτη μας παράσταση ήταν στο The Ritz στη Νέα Υόρκη, η δεύτερη, στο The Bayou στην D.C. Τότε είχαμε μεγάλα όνειρα, που τροφοδοτούνταν εν μέρει από την κοινή πεποίθηση  ότι η Αμερική χαμογελά στην Ιρλανδία. Και αποδείχθηκε αλήθεια, για άλλη μια φορά. Αλλά ακόμα και στις πιο άγριες σκέψεις, ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι 40 χρόνια μετά, θα μας προσκαλούσαν πίσω για να λάβουμε μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του έθνους… Ήταν μια σχέση αγάπης τεσσάρων δεκαετιών με τη χώρα και τους ανθρώπους της, τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό της . Θεωρούμε ότι η Αμερική είναι ένα σπίτι μακριά από το σπίτι και είμαστε πολύ ευγνώμονες στο Kennedy Center Honours που μας καλωσόρισαν σε αυτή τη μεγάλη φατρία εξαιρετικών καλλιτεχνών.»

Η Νάιτ, θρυλική τραγουδίστρια της σόουλ, του γκόσπελ, της R&B και της ποπ, είπε: «Είμαι ταπεινή που περιέχομαι σε αυτή τη διάσημη ομάδα ατόμων, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Δεν θα μπορούσατε ποτέ να μου είχατε πει ως νεαρό κορίτσι που ξεκινούσα την καριέρα μου ότι θα με τιμούσαν σε μια σκηνή όπως αυτή, με καλλιτέχνες και ανθρωπιστές σαν κι αυτούς – απλώς δεν θα φαινόταν δυνατό. Θα ήταν το όνειρο όλων των ονείρων. Έχω ευλογηθεί με τόσα πολλά στη ζωή μου και αυτό σίγουρα βρίσκεται με αυτά τα επιτεύγματα στην κορυφή αυτής της λίστας. Η βράβευση μου ως τιμώμενη του Κέντρου Κένεντι είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της καριέρας μου. Στέκομαι εδώ με τους θαυμαστές μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα μου και την πίστη μου στην αποδοχή μιας τόσο εκπληκτικής διάκρισης».

 

Η Knight έλαμψε καθώς ο Garth Brooks ενώθηκε με τους Pips για να τραγουδήσει το "Midnight Train to Georgia".

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url