Ο Daniel Carey των Tool στο δικαστήριο μετά από καυγά στο αεροδρόμιο του Κάνσας

dannycarey.com

Ο drummer των αμερικανών Tool, Daniel Carey πρόκειται να εμφανιστεί σε δικαστήριο του Κάνσας Σίτι σήμερα, για μια υπόθεσης επίθεσης. Σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό ειδήσεων Fox 4, ο βραβευμένος με Grammy μουσικός θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. Το πρακτορείο σημειώνει ότι, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, η υπόθεση συνεχίστηκε πολλές φορές φέτος και αρχικά είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 12 Ιανουαρίου 2022.

TMZ Youtube channel

Ο Carey κατηγορήθηκε και συνελήφθη αφού φέρεται να τσακώθηκε με άλλον άνδρα στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Κάνσας Σίτι στις 12 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα το κανάλι Fox 4, οι αστυνομικοί κλήθηκαν στη σκηνή για έναν καβγά και βρήκαν τον Daniel Carey να σπρώχνει έναν ανώνυμο άνδρα στο στήθος με τα δάχτυλά του αποκαλώντας τον με μια ομοφοβική βρισιά. Ένα βίντεο κατέγραψε τη σύλληψη του Carey, με τον μουσικό να ρωτά: «Σε ποιον επιτέθηκα; Σε ποιον επιτέθηκα;», καθώς του περνούσαν χειροπέδες. Πρόσθεσε στην σύνέχεια, «Θέλω απλώς να φύγω από εδώ πέρα».

Σύμφωνα με το μουσικό site Blabbermouth,  ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Κάνσας Σίτι δήλωσε για τη στιγμή της σύλληψης του Carey. «Σχετικά με το αίτημα για βίντεο από τις προσωπικές κάμερες των αστυνομικών που έκαναν την σύλληψη, θα ήθελα να δηλώσω ότι η αστυνομία δεν διαθέτει αυτήν την τεχνολογία», είπε ο εκπρόσωπος. «Η έκθεση της αστυνομίας διαβιβάστηκε στην εισαγγελία για έλεγχο».

Σημειωτέον, ο Carey κατάγεται από το Κάνσας και λέγεται ότι βρισκόταν στην πόλη για τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Κάνσας και Μισούρι. Έπαιξε επίσης ζωντανά μαζί με την KU Basketball Pep Band στο μεγάλο παιχνίδι μια ημέρα πριν τη σύλληψή του.Ο Carey φορούσε μια κόκκινη φανέλα των Travis Kelce Kansas City Chiefs τη στιγμή της σύλληψής του.

TMZ Youtube channel

Ο Carey είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Tool, μαζί με τον τραγουδιστή Maynard James Keenan και τον κιθαρίστα Adam Jones, καθώς και τον προηγούμενο μπασίστα Paul D'Amour, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Justin Chancellor μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Οι Tool εμφανίστηκαν στη μέταλ σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του '90 με το ντεμπούτο τους EP, Opiate. Μέχρι σήμερα, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ: Undertow (1993), Ænima (1996), Lateralus (2001), 10.000 Days (2006) και Fear Inoculum (2019).

Τα τελευταία χρόνια, έχουν συγκεντρώσει επίσης πολλές υποψηφιότητες και βραβεία. Μεταξύ των μεγαλύτερων διακρίσεων του συγκροτήματος είναι τέσσερα βραβεία Grammy: Best Metal Performance για το Ænema (1998), Best Metal Performance για το Schism (2002), Best Recording Package για το 10.000 Days (2007) και Best Metal Performance για το 7empest  (2020). Οι Tool έχουν κερδίσει επίσης το Top Rock Album τόσο στα Billboard Music Awards όσο και στα iHeartRadio Music Awards το 2020.

Video Url