«Οι Kiss δεν έχουν τελειώσει ακόμη», δηλώνει ο Paul Stanley εν μέσω περιοδείας

Copyright Instagram @kissonline

Ο Paul Stanley προβλέπει ότι οι θαυμαστές των Kiss θα συνεχίσουν να βλέπουν το συγκρότημα live, αφού ολοκληρώσουν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους  End of the Road Tour και φαινομενικά αποσυρθούν από τις συναυλίες.

«Οι Kiss είναι σαν ένας στρατός ή σαν μια αθλητική ομάδα», δήλωσε ο Stanley στο μουσικό site UCR πριν από την έκθεση ζωγραφικής του Σαββάτου στο Wentworth Gallery του New Jersey, όπου θα επιδείξει τους νέους πρωτότυπους πίνακές του, τις κιθάρες Ibanez ζωγραφισμένες στο χέρι και μεταλλικά εργόχειρα περιορισμένης έκδοσης.

«Όταν ο MVP της ομάδας δεν παίζει πλέον ή αποσύρεται, η ομάδα δεν παραιτείται. Σε ένα πεδίο μάχης, όταν ο στρατός χάνει στρατιώτες, δεν σηκώνει λευκή σημαία. Κάποιος άλλος παίρνει το όπλο και τρέχει μπροστά. Έτσι, με τη μια ή την άλλη μορφή, πιστεύω ότι πάντα θα υπάρχουν οι Kiss».

 «Δεν ανακάλυψα τον τροχό», συνεχίζει ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος. «Αλλά τι είμαι, εκτός από έναν συνδυασμό όλων των ανθρώπων που με ενέπνευσαν; Όταν βάζω την ατομικότητά μου σε αυτό, γίνομαι ουσιαστικά αυτό που οι άνθρωποι γνωρίζουν ως Paul Stanley. Αλλά, να πιστέψω ότι εγώ είμαι το μόνο άτομο που μπορεί να το κάνει αυτό είναι λίγο εγωκεντρικό. Υπάρχει κάποιος άλλος εκεί έξω που θα μπορούσε να σηκώσει και να κυματίσει τη σημαία των Kiss; Απολύτως».

Ο Stanley είχε δηλώσει προηγουμένως οι Kiss έχουν το δικαίωμα να «εξελιχθούν» χωρίς αυτόν. «Υπάρχουν συγκροτήματα που κάνουν περιοδείες με ένα ή και κανένα αρχικό μέλος και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό», είπε το 2018 αναφέροντας ως παράδειγμα τους Yes.

Νωρίτερα φέτος, ο μπασίστας του συγκροτήματος Gene Simmons φλέρταρε με την ιδέα μιας περιοδείας Kiss χωρίς κανένα αρχικό μέλος. «Το Blue Man Group περιοδεύει σε όλο τον κόσμο με διαφορετικά μέλη», είπε στην εκπομπή Let There Be Talk. 

Καθώς οι καλλιτέχνες από την εποχή της κλασικής ροκ συνεχίζουν να αποσύρονται από τα live λόγω ηλικίας ή προβλημάτων υγείας, έχουν καταβάλει πολλές προσπάθειες για να διατηρήσουν τη μουσική τους ζωντανή για το νέο κοινό. Τον Μάιο, οι Σουηδοί ABBA έκαναν το ντεμπούτο τους με την virtual συναυλίας τους Voyage, στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth του Λονδίνου με διθυραμβικές κριτικές. Ο Stanley συγκαταλέγεται στους θαυμαστές της παραγωγής και πιστεύει ότι είναι η μοναδική επιτυχημένη συναυλία αυτού του είδους μέχρι στιγμής.

«Νομίζω ότι είναι φοβερό», δήλωσε. «Έχω δει μόνο αποσπάσματα. Όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη, φυσικά θα πάω να το δω. Νομίζω ότι όταν γίνει σωστά με πολλή προσοχή και πολλή γνώση της τεχνολογίας για να το πετύχεις, θα σου επιτρέψει να κάνεις την υπέρβαση και να ξεφύγεις από την πραγματικότητα. Όσα παρόμοια σόου έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν είναι πετυχημένα. Δείχνουν περισσότερο αυτό που λείπει παρά αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει».

Προτού αρχίσει να σκέφτεται μια πιθανή virtual συναυλία των Kiss, ο Stanley πρέπει να εκπληρώσει τις συναυλιακές του υποχρεώσεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί επί του παρόντος μέχρι τον Ιούλιο (αν και ο Simmons είπε πρόσφατα ότι σχεδιάζουν να προσθέσουν άλλες 100 εμφανίσεις). Οι Kiss μόλις κυκλοφόρησαν επίσης ένα εκτεταμένο box set με τίτλο Creatures of the Night για την 40η επέτειο του γκρουπ.

«Δεν έχουμε τελειώσει. Θα ήθελα να πω ότι αυτό είναι το τέλος του δρόμου, αλλά συνεχίζουν να ανοίγουν περισσότεροι δρόμοι», είπε ο Stanley γελώντας. «Οι μόνοι άνθρωποι που φαίνεται να ενοχλούνται είναι οι άνθρωποι που μας μισούν. Ειλικρινά, δεν είχαν ποτέ σημασία και δεν έχουν ακόμα. Οι άνθρωποι που θέλουν να μας δουν είναι ενθουσιασμένοι. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να φύγουμε, θα πρέπει να περιμένουν. Και με τον έναν ή άλλον τρόπο δεν πρόκειται να εξαφανισθούμε».

Video Url