Without Music the World Dies. Ο Morrissey επιβεβαιώνει ακόμη ένα καινούργιο άλμπουμ

Wikimedia Commons / Caligvla

Η κυκλοφορία του άλλου επερχόμενου άλμπουμ του, Bonfire of Teenagers βρίσκεται για την ώρα σε αναμονή.

Ένας νέος δίσκος Morrissey έρχεται σύντομα. Ο πρώην frontman των The Smiths επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχει κλείσει χρόνο στο στούντιο για το επερχόμενο άλμπουμ του, Without Music the World Dies.

Σύμφωνα με μια δήλωση στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο Morrissey ολοκλήρωσε το άλμπουμ των 12 τραγουδιών με τους Alain Whyte, Jesse Tobias και Gustavo Manzur, οι οποίοι επίσης παίζουν στο δίσκο μαζί με τον Juan Galeano. Η παραγωγή έγινε από τον κάτοχο πολλών βραβείων Grammy, Joe Chiccarelli, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους The White Stripes, The Shins, Spoon και πολλούς άλλους. Το σχέδιο είναι να ηχογραφήσει το άλμπουμ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023.

«Τα τραγούδια, φυσικά, είναι υπέροχα και ακόμη και οι τρομερές δυσκολίες που βιώσαμε πρόσφατα δεν είναι αρκετές για να μας σταματήσουν», έγραψε ο Morrissey στη δήλωση, η οποία διευκρινίζει επίσης ότι το LP δεν έχει ακόμη εταιρεία και το γκρουπ αναζητά επίσης παγκόσμιο διανομέα.

Το Without Music the World Dies είναι ένα διαφορετικό project από το Bonfire of Teenagers, το οποίο αρχικά προοριζόταν να είναι η συνέχεια στο I Am Not a Dog on a Chain του Moz που κυκλοφόρησε το 2020. Αυτό το άλμπουμ τέθηκε πρόσφατα σε αναμονή και η αβέβαιη μοίρα του βρίσκεται «αποκλειστικά στα χέρια της Capitol Records». Πρόσφατα, όμως, ακούσαμε ένα δείγμα αυτού του άλμπουμ, με το σινγκλ Rebels Without Applause τον περασμένο μήνα.

Η κυκλοφορία των άλμπουμ δεν ήταν το μόνο ζόρι για τον Morrissey τον τελευταίο καιρό. Αφού αποχώρησε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συναυλίας του στο Λος Άντζελες λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αναγκάστηκε να ακυρώσει μερικές από τις επόμενες συναυλίες του λόγω ασθένειας του συγκροτήματος.

Video Url