Γιατί ο Ozzy Osbourne δεν άκουσε ποτέ τα άλμπουμ των Black Sabbath με τον Dio

Wikimedia Commons / Tilly antoine

Ο Ozzy Osbourne επαίνεσε πρόσφατα τον αντικαταστάτη του στους Black Sabbath, Ronnie James Dio, που έκανε «καλή δουλειά» με το παλιό του συγκρότημα - παρόλο που δεν άκουσε ποτέ τα άλμπουμ που έκαναν μαζί.

Ο Πρίγκιπας του Σκότους μίλησε για τον διάδοχό του σε ένα νέο επεισόδιο του Ozzy Speaks στο SiriusXM. «Ο Ronnie έκανε καλή δουλειά», παραδέχτηκε ο Osbourne για τον τραγουδιστή, ο οποίος ήταν μέλος των Sabbath από το 1979 μέχρι το 1982 και τραγούδησε στο Heaven and Hell του 1980 και στο Mob Rules του 1981. (Επέστρεψε μια δεκαετία αργότερα για το Dehumanizer του 1992 και αργότερα σχημάτισε τους Heaven & Hell με τον Tony Iommi και τον Geezer Butler, κυκλοφορώντας το The Devil You Know το 2009).

Ωστόσο, η αντικατάστασή του στο συγκρότημα που ίδρυσε μαζί με τους υπόλοιπους Sabbath ήταν ένα βαρύ χτύπημα για τον Osbourne. «Εκείνη τη στιγμή ήμουν πολύ λυπημένος γιατί... ήταν το μόνο πράγμα που μου συνέβη πραγματικά», είπε.

Ο Osbourne επαίνεσε τους συναδέλφους του που απέκτησαν κάποιον εντελώς διαφορετικό, αντί να προσλάβουν έναν από τους ατελείωτους κλώνους του Ozzy που έκαναν ουρές για τη θέση του τραγουδιστή. Αλλά, παρόλο που σεβόταν τον Dio, δεν άκουσε ποτέ τα άλμπουμ των Black Sabbath της εποχής Dio. «Είναι σαν την πρώην γυναίκα σου... Όταν αφήνεις ένα συγκρότημα σαν αυτό, είναι σαν να χωρίζεις», είπε. «Δεν θα την ρωτήσεις ποτέ: Πώς είναι ο νέος σου σύντροφος; Είναι καλύτερος από εμένα;» 

Αν και η αρχική θητεία του Dio με τους Black Sabbath ήταν σύντομη, αναζωογόνησε το συγκρότημα δημιουργικά και εμπορικά και πολλοί θαυμαστές κατατάσσουν το Heaven and Hell μεταξύ των καλύτερων άλμπουμ του συγκροτήματος.

Ο Iommi επαίνεσε επίσης τον Dio σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Kerrang!, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία τους «μια πραγματικά συναρπαστική περίοδο για εμάς».

«Ο Ozzy ήταν υπέροχος, αλλά ο Ronnie ήταν εντελώς διαφορετικός τραγουδιστής», πρόσθεσε ο κιθαρίστας. «Θέλαμε κάποιον που να είναι διαφορετικός, δεν θέλαμε να φέρουμε κάποιον που θα ακουγόταν παρόμοιος με τον Ozzy. Άρα, ήταν καλό να είχαμε κάποιον εντελώς διαφορετικό και η φωνή του Ronnie και ο τρόπος που προσέγγιζε τα τραγούδια μας επέτρεψαν να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά πράγματα με διαφορετικό τρόπο από αυτό που κάναμε πριν».

Ο Osbourne τελικά ενώθηκε ξανά με τους Sabbath από το 1997 μέχρι το 2006 και ξανά από το 2011 έως τη συνταξιοδότησή τους το 2017. Η τελευταία του θητεία με το συγκρότημα έβγαλε επίσης το στούντιο άλμπουμ 13 που ήταν στην κορυφή των chart. Μετά από χρόνια, ο τραγουδιστής αναγνώρισε ότι η περίοδος Dio ήταν πολύ επιτυχημένη. «Κοιτάζοντας πίσω, ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ», είπε.