Άσχημα νέα για τον Tim Commerford των Rage Against the Machine. Διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη.

Wikimedia Commons / Scott Penner

Του αφαιρέθηκε ο προστάτης λίγο πριν την περιοδεία των Rage Against the Machine, "Public Service Announcement Tour".

Ο μπασίστας του Rage Against the Machine, Tim Commerford, αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

«Έχω να αντιμετωπίσω αρκετά σοβαρά προβλήματα», είπε στο μουσικό περιοδικό Spin. «Ακριβώς πριν πάω σε περιοδεία με τους Rage, μου αφαιρέθηκε ο προστάτης και έχω καρκίνο του προστάτη».

Όπως εξήγησε ο Commerford, «Πήγα να κάνω ασφάλεια ζωής, αλλά οι αριθμοί μου PSA (Prostate-Specific Antigen ) ήταν ανεβασμένοι. Δεν θα με ασφάλιζαν. Στην αρχή, ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλός. Το παρακολουθήσαμε για ενάμιση έτος και συνέχισε να αυξάνεται. Τελικά, έκαναν βιοψία και ανακάλυψαν ότι είχα καρκίνο, οπότε μου έβγαλαν τον προστάτη. Σκεφτόμουν, καλά, γιατί το παρακολουθούν και το άφησαν να φτάσει σε αυτό το σημείο, ίσως δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα. Κατηγορώ τον εαυτό μου. Έπρεπε να είχα πει: Οι αριθμοί μου είναι αυξημένοι. Τι σημαίνει πραγματικά αυτό; Θα έπρεπε να το είχα πάρει πιο σοβαρά».

Ο 54χρονος μπασίστας πρόσθεσε: «Τώρα βρίσκομαι στην κατάσταση που βρίσκομαι. Δεν είναι καλό και δεν είμαι χαρούμενος. Απλώς προσπαθώ να αντέξω. Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι. Ο πατέρας μου πέθανε στα 70 του από καρκίνο και η μαμά μου πέθανε από καρκίνο στα 40 της. Χωρίστε τη διαφορά στα 65 και έχω ακόμη 10 χρόνια. Προσπαθώ να φτάσω στο όριο των 100 τραγουδιών – έχω κάποιους στόχους τώρα».

Επιδιώκει αυτούς τους στόχους με το νέο του συγκρότημα, 7D7D, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα το ντεμπούτο τους single "Capitalism", καθώς και με τους παλιούς του φίλους στους Rage Against the Machine. Αλλά, ο Commerford παραλίγο να μην καταφέρει να εμφανιστεί στην πολυαναμενόμενη περιοδεία "Public Service Announcement Tour" των Rage.

«Δύο μήνες πριν από την περιοδεία, έκανα εγχείρηση και οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα ήμουν έτοιμος», θυμάται. «Αυτό ήταν βάναυσο. Θα ήμουν στη σκηνή να κοιτάω τον ενισχυτή μου δακρυσμένος. Και μετά προέκυψε και ο τραυματισμός του Zack. Ο σχισμένος αχίλλειος του Zack de la Rocha ανάγκασε τους Rage Against the Machine να ακυρώσουν την περιοδεία τους για το 2023.

Ο Commerford δεν είχε σχεδιάσει να αποκαλύψει τη διάγνωσή του. «Ο καρκίνος του προστάτη είναι πολύ, πολύ, πολύ σκληρός γιατί συνδέεται με τη σεξουαλικότητά σου», είπε. 

«Είναι ένα βάναυσο ψυχολογικό ταξίδι. Προσπαθώ να βρω ομάδες υποστήριξης και είναι δύσκολο να βρω ανθρώπους και είναι δύσκολο να μιλήσω γι' αυτό. Η σωματική ταλαιπωρία μετά το χειρουργείο… δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο πόνο. Έχω μεταλλικές πλάκες στο κεφάλι μου. Έχω υποστεί μεγάλη ζημιά μέσω του αθλητισμού και της ποδηλασίας βουνού και τέτοιου είδους πραγμάτων και πάντα ένιωθα ότι είχα μια πολύ υψηλή αντοχή στον πόνο και αυτό το πρόβλημα με γονάτισε. Αφού έφυγε ο πόνος, ακόμα δεν έχω καταφέρει να σηκωθώ, παρόλο που γυμνάζομαι, αλλά ψυχολογικά, η ζημιά είναι σοβαρή. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να μην καταρρεύσω».

Αλλά, ο Commerford έχει βρει μια ομάδα υποστήριξης και έχει δει την ταλαιπωρία του να αντικατοπτρίζεται σε μερικά από τα είδωλά του. «Ήμουν με την κοπέλα μου και παρακολουθούσαμε την τελετή του Rock and Roll Hall of Fame στην τηλεόραση. Οι Duran Duran έκαναν την εμφάνισή τους και είπα: Μάθαινα αυτά τα τραγούδια όταν ήμουν παιδί και αναρωτήθηκα, πού είναι ο Andy Taylor; Τότε έμαθα ότι ο Taylor πάσχει από καρκίνο του προστάτη και μάλλον δεν θα τα καταφέρει. Η ζωή μου είναι κάπως έτσι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το έχουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε έναν θεραπευτή. Μπορείς να μιλήσεις πραγματικά μόνο σε κάποιον που το περνάει».

Μετά από όλα όσα πέρασε, υπάρχει λόγος για αισιοδοξία. «Μόλις έκανα το εξάμηνο τεστ μου και επέστρεψα στο μηδέν. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να νιώσω για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Video Url