Ο Lars Ulrich των Metallica μπορεί να παίξει Sabbath και AC/DC, αλλά δεν είναι «κατάλληλος» για τους Rush

Wikimedia Commons / Merijn Bos

«Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος πιο ικανός από εμένα για να το κάνει αυτό».

Ο ντράμερ των Metallica, Lars Ulrich, διασκευάζει κλασικά τραγούδια από μπάντες όπως οι Black Sabbath, οι AC/DC και οι Deep Purple. Απλώς μην του ζητήσετε να παίξει τίποτα από Rush.

Ο Ulrich, του οποίου οι ικανότητες στο drumming έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων μεταξύ των οπαδών του metal όλα αυτά τα χρόνια, το παραδέχτηκε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του Howard Stern. Οι δυο τους συζητούσαν την πρόσφατη συμμετοχή του Ulrich στις δύο συναυλίες αφιερώματος για τον αείμνηστο ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins. Όταν ο Dave Grohl ζήτησε από τον Lars να παίξει τα σόου, ο ντράμερ απάντησε με ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με το Blabbermouth ο Ulrich δήλωσε: «Ο Dave Grohl με πήρε τηλέφωνο πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες και με ρώτησε αν θα συμμετείχα στις εκπομπές αφιερώματος του Taylor Hawkins στο Webley και στο LA Forum και πριν προλάβει να τελειώσει του είπα, Ναι, Dave. Θα είμαι εκεί. Απλώς πες μου τι ακριβώς θέλεις και εγώ θα έρθω τρέχοντας».

Στο πρώτο σόου του Λονδίνου, ο Ulrich συνεργάστηκε με τον Brian Johnson και μέλη των Foo Fighters για να διασκευάσουν τραγούδια των AC/DC. Στο επόμενο σόου του Λος Άντζελες, ο Ulrich ενώθηκε με τους Sebastian Bach, Geezer Butler και πολλούς άλλους για μερικές διασκευές των Black Sabbath. Ο Lars είπε ότι οι εμφανίσεις πήγαν άψογα, αποκαλώντας την ευκαιρία να παίξουν τύμπανα δίπλα στον αρχικό μπασίστα των Black Sabbath «great fun».

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές του αφιερώματος του Λος Άντζελες ήταν όταν ο Geddy Lee και ο Alex Lifeson του καναδέζικου progressive rock συγκροτήματος Rush, εμφανίστηκαν για να παίξουν τα 2112, Working Man και YYZ με τον Grohl, τον Chad Smith των Red Hot Chili Peppers και τον Danny Carey από τους Tool. Ο Lars έμεινε στον πάγκο να παρατηρεί από μακριά. 

«Λατρεύω τους Rush … αν μου έλεγαν να έρθω και να παίξω το 2112 με τον Alex και τον Geddy, θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος πιο ικανός να το κάνει αυτό από εμένα», παραδέχτηκε ο ντράμερ των Metallica.

Όταν ο Howard Stern πίεσε τον Ulrich σχετικά με την ικανότητά του να παίζει τα κομμάτια του αείμνηστου Neil Peart, ο Lars έδωσε μια μετριόφρων απάντηση.
«Θα μπορούσα να το κάνω; Προφανώς, το να παίξω με τον Alex και τον Geddy θα ήταν απίστευτο», είπε ο Lars. «Ο Chad Smith έπαιξε και ο Dave έπαιξε μερικά τραγούδια. Θα ήταν πολύ δύσκολο πράγμα. Θα χρειαζόταν πολλή πρόβα, πολλή προετοιμασία. Το 2112 θα ήταν μάλλον πάνω από τις ικανότητές μου. Αλλά, από την άποψη του να νιώθω άνετα και να κάνω αυτό που υπάρχει εκεί που βρίσκομαι, η μουσική των AC/DC είναι ακριβώς αυτό που μου ταιριάζει. Και μου αρέσει τόσο πολύ».

Στη συνέχεια ο Stern ρώτησε τον Ulrich για τους Led Zeppelin, με τον Ulrich να δίνει μια αόριστη απάντηση, πηγαίνοντας την κουβέντα στους Sabbath και τους Deep Purple. «Θα μπορούσα να παίξω μερικά από αυτά, ναι. Θα μπορούσα να παίξω Deep Purple και σίγουρα Black Sabbath. Προφανώς, έχω μελετήσει και τα τρία αυτά συγκροτήματα για σχεδόν 50 χρόνια τώρα, οπότε αυτό είναι σίγουρα εφικτό. Το πρώτο συγκρότημα που είδα ήταν οι Deep Purple. Όταν ήμουν εννιά χρονών πήγα και αγόρασα ένα άλμπουμ των Deep Purple το επόμενο πρωί. Και οι Black Sabbath ήρθαν αμέσως μετά. Οι Zeppelin ήταν επίσης εκεί, αλλά κυρίως οι Deep Purple και οι Sabbath. Οπότε, όταν λέω ότι το έχω σπουδάσει, είναι εκεί για 45, 50 χρόνια για μένα».

Στο μεταξύ ο Lars και οι Metallica ανακοίνωσαν πρόσφατα μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία 2023/2024 για να υποστηρίξουν το επερχόμενο άλμπουμ τους, 72 Seasons. 

Video Url