Billie Eilish: Το να μεγαλώνεις δημόσια αφήνει σημάδια

Η Billie Eilish είναι το πρώτο άτομο που γεννήθηκε τον 21ο αιώνα που κέρδισε Όσκαρ. Η 20χρονη τραγουδίστρια λέει στο BBC 100 Women ότι έχει παλέψει με το σύνδρομο της προσποίησης και ότι το να μεγαλώνει στα μάτια του κοινού ήταν μια «εμπειρία που άφησε σημάδια».

Είναι τρεις ώρες πριν από την έναρξη της προτελευταίας συναυλίας της με το Happier Than Ever, μια παγκόσμια περιοδεία που έχει ταξιδέψει την Billie Eilish σε τέσσερις ηπείρους για επτά μήνες. Η τελευταία διαδρομή είναι στο Περθ, στα δυτικά της Αυστραλίας.

Για τα επόμενα 90 λεπτά θα διασκεδάσει ένα κοινό που αποτελείται κυρίως από νεαρές γυναίκες που γεννήθηκαν αυτόν τον αιώνα, με την ονειρεμένη, δύο οκτάβων, συρόμενη φωνή της. Θα κινηθεί κατά μήκος της σκηνής με ελεύθερα μύτη και άλματα τύπου mosh-pit που καταλήγουν σε καταλήψεις, με τη χάρη κάποιου που εκπαιδεύεται ως χορεύτρια από την ηλικία των οκτώ ετών.

 

Ανάμεσα στα τραγούδια θα μιλάει στο πλήθος σαν να είναι οι καλύτεροί της φίλοι, λέγοντάς τους ότι τους αγαπάει.

«Σήμερα νωρίτερα έκανα μια συνέντευξη», θα πει όταν τραβάει τα μαλλιά της από δύο στενούς κότσους. "Και έλεγα ότι όταν ένας νέος άνθρωπος έρχεται στη ζωή μου - κάθε είδους ρομαντικό οτιδήποτε - εσείς είστε το πρώτο πράγμα που αναφέρω… "Για να ξέρετε, αυτό έρχεται μαζί μου!"

Και το πλήθος θα ουρλιάξει ξανά.

Η Billie Eilish Pirate Baird O'Connell γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες από γονείς ηθοποιούς-μουσικούς, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε παραστάσεις όπως το Friends και το The West Wing. Η Billie σπούδασε στο σπίτι με τον αδερφό της, τον κιθαρίστα-τραγουδιστή-τραγουδοποιό Finneas O'Connell. Έγραφε τραγούδια από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η άνοδός της στα αστέρια είναι πλέον γεγονός.

Ένα βράδυ του 2015, η 14χρονη Billie ανέβασε το Ocean Eyes, γραμμένο από τον Finneas, στο SoundCloud για να το ακούσει η δασκάλα χορού της.

Όταν ξύπνησε, χιλιάδες είχαν ακούσει το τραγούδι της. Ακολούθησε μια δισκογραφική συμφωνία -και μια σειρά από αμήχανες συναντήσεις με μεγαλύτερους άνδρες.

«Κοιτάζω πίσω με στοργή ως επί το πλείστον, αλλά, ξέρετε, ήταν τόσο αστείο να είμαι ένα 14χρονο κορίτσι με τον 17χρονο αδερφό μου και, ξέρετε, απλώς να κάνω εκατοντάδες συναντήσεις συνεχώς»,  «Ήταν πολλές συναντήσεις με ανθρώπους που δεν ήξεραν πώς να μιλήσουν σε 14χρονα κορίτσια».

Καθώς η φήμη της Billie εξερράγη, το ίδιο έκαναν και οι λογαριασμοί της στα social media. Επί του παρόντος, με 100 εκατομμύρια στο Instagram και περισσότερα από 60 εκατομμύρια στο TikTok, μια ανάρτηση από την Billie Eilish θα πυροδοτήσει μια παγκόσμια μηχανή σχολιασμού. Λέει ότι γνωρίζει για τη μέθη και την οξύτητα των πλαισίων σχολίων, αφού έχει ασχοληθεί με τόσα πολλά η ίδια, οπότε είναι τρομακτικό να είσαι αντικείμενο εκατομμυρίων συζητήσεων.

Video Url