Η πρώτη συναυλία των Pantera μετά από 21 χρόνια στο Μεξικό

Το ανανεωμένο μέταλ συγκρότημα παρουσίασε ένα σετ 15 τραγουδιών στο φεστιβάλ Hell & Heaven του Μεξικού.

Οι Pantera, τουλάχιστον η νέα ενσάρκωση του θρυλικού συγκροτήματος, έπαιξαν την πρώτη τους εμφάνιση μετά από 21 χρόνια το βράδυ της Παρασκευής. Το συγκρότημα το οποίο είχε ήταν για πολλά χρόνια στην αδράνεια ερμήνευσε ένα σετ 15 τραγουδιών στο φεστιβάλ Hell & Heaven έξω από την Πόλη του Μεξικού.
Τα κλασικά μέλη Philip Anselmo (φωνητικά) και Rex Brown (μπάσο) συνοδεύονται από τον κιθαρίστα Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society) και τον ντράμερ Charlie Benante (Anthrax) στην ανανεωμένη σύνθεση του συγκροτήματος. Οι δύο τελευταίοι έχουν το βαρύ φορτίο να αντικαταστήσουν τα αδέρφια Dimebag Darrell και Vinnie Paul.

Οι Pantera ξεκίνησαν το σετ με το A New Level και συνέχισαν με το Mouth for War και τα δύο από το Vulgar Display of Power του 1992. Μετά από αυτό, έπαιξαν τέσσερα συνεχόμενα τραγούδια από το Far Beyond Driven του 1994 (Strength Beyond Strength, Becoming, I'm Broken και Use My Third Arm). Στην πραγματικότητα, το σετ βασίστηκε κυρίως σε αυτά τα δύο άλμπουμ.

Άλλα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν το Fucking Hostile και η διασκευή τους στο Planet Caravan των Black Sabbath (με ένα βίντεο αφιέρωμα στους Vinnie και Dime), καθώς και τα 5 Minutes Alone, Cowboys From Hell (το οποίο είχαν κάνει sound check το προηγούμενο βράδυ ) και το κλείσιμο της βραδιάς με το Walk.

Ενώ τα live γίνονται υπό το όνομα των Pantera, η τωρινή σύνθεση είναι πάντα προσεκτικοί να αποκαλέσουν την περιοδεία «γιορτή» και όχι «επανένωση». Ορισμένοι θαυμαστές έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια με το συγκρότημα που ονομάζεται Pantera, δεδομένων της κληρονομιάς των Vinnie και Dimebag, αλλά αν κρίνουμε από το βίντεο της πρώτης παράστασης, το συγκρότημα αντιμετωπίστηκε με απίστευτο ενθουσιασμό στην πρώτη συναυλία.

Όπως είπε ο Benante, «Βασικά, το θέμα Pantera αφορούσε πάντα τη γιορτή. Γιορτάζοντας τα αδέρφια Vinnie και Darrell, γιορτάζοντας τη μουσική και φυσικά, γιορτάζοντας τους θαυμαστές».

Η εμφάνιση τους στο φεστιβάλ Hell & Heaven ξεκίνησε και η περιοδεία στη Λατινική Αμερική θα κρατήσει μέχρι τη συναυλία της 18ης Δεκεμβρίου στο Knotfest Brazil στο Σάο Πάολο.

Οι Pantera έχουν επίσης προγραμματίσει να παίξουν live στην Ευρώπη το επόμενο έτος, εκτός από την support περιοδεία των Metallica στη Βόρεια Αμερική για το 2023-2024.

Video Url