Οι Judas Priest γιορτάζουν 50 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως

Copyright Instagram @judaspriest

Για περισσότερα από 50 χρόνια, οι Judas Priest κράτησαν ψηλά την δάδα του heavy metal. Τώρα, το συγκρότημα γιορτάζει όχι μόνο μισό αιώνα στη μουσική αλλά και 50 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως.

Ο frontman Rob Halford και η παρέα του έλαβαν πρόσφατα μια ξεχωριστή πλακέτα για τα 50 χρόνια στη μουσική και περισσότερα από 50 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ. Στο συγκρότημα δόθηκε το βραβείο πριν από την ένταξή τους στο Rock & Roll Hall of Fame στο Λος Άντζελες.

Οι Judas Priest — ο Rob Halford, ο μπασίστας Ian Hill, ο ντράμερ Scott Travis και οι κιθαρίστες Glenn Tipton και Richie Faulkner — έλαβαν την πλακέτα από τον Jo Kalli της Sony Music UK, τον Scott Carter της Sony Music US, τον μάνατζερ Jayne Andrews και Michael Closter και Scott Rubin της Reach Music Publishing.

Οι Judas Priest έγιναν πρωτοσέλιδα τον περασμένο μήνα όταν καλωσόρισαν πίσω τον κλασικό αρχικό  τους κιθαριστά K.K. Downing για την συναυλία τους στην τελετή ένταξης στο Rock & Roll Hall of Fame. Είχαν επίσης τον πρώην ντράμερ Les Binks μαζί τους στη σκηνή.

Ο Alice Cooper εισήγαγε τους Priest στο Rock Hall μέσω του Musical Excellence Award, δηλώνοντας: «Είναι ηλεκτρισμένοι στη σκηνή και ένα από τα πιο σκληρά live συγκροτήματα στην ιστορία του rock and roll. Οι Priest κουβαλούσαν περήφανα τη σημαία του hard rock και του heavy metal για περίπου 50 χρόνια, χωρίς ποτέ να αμφιταλαντεύονται ή να ακολουθούν τις τάσεις ή να προσποιούνται ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά ακριβώς αυτό που είναι».

Από τα μέλη του συγκροτήματος των Judas Priest όλα αυτά τα χρόνια, οι Halford, Downing, Binks, Hill, Tipton, Travis και ο αείμνηστος ντράμερ Dave Holland εισήχθησαν στο Rock Hall.

Το θρυλικό metal συγκρότημα ολοκλήρωσε πρόσφατα μια φθινοπωρινή περιοδεία στις ΗΠΑ για τον εορτασμό των 50 Heavy Metal Years.