Οι τροφές που βοηθούν στη συγκέντρωση

Οι τροφές που βοηθούν στη συγκέντρωση

Ο καφές το πρωί μας τονώνει και μας δίνει μια ώθηση για να ξεκινήσουμε τη μέρα με ενέργεια.

Συχνά όμως δεν είναι αρκετός για να σας «ξυπνήσει» για τα καλά και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μείνετε συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά σας.

Υπάρχουν τροφές που μπορουν να σας παρέχουν την βοήθεια που χρειάζεστε.

Δείτε ποιες τροφές βοηθούν τον εγκέφαλό μας να είναι πιο συγκεντρωμένος στις δραστηριότητες που καλείται να φέρει εις πέρας:

Πλιγούρι βρόμης: Η βρόμη θα σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που τρώνε πρωινό έχουν μικρότερο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκοι και να αναπτύξουν υπέρταση και διαβήτη, σε σύγκριση με εκείνους που δεν τρώνε πρωινό. Οι ειδικοί συστήνουν το πλιγούρι βρώμης, το οποίο έχει λίγες θερμίδες και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα

Σολομός: Πρόκειται για μια συμπυκνωμένη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στην ανοικοδόμηση των κυττάρων του εγκεφάλου, στην αργή εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών, καθώς επίσης και στην ενίσχυση των συνάψεων στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη μνήμη.

Πράσινο τσάι: Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε καθόλου αποθέματα ενέργειας στη διάρκεια της ημέρας, προτιμήστε μία κούπα με πράσινο τσάι από μία ακόμα κούπα καφέ. Το πράσινο τσάι περιέχει λιγότερη καφεΐνη που εξισορροπείται από το αμινοξύ θεανίνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η θεανίνη βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση και την εστίαση.

Μύρτιλα: Δεν είναι μόνο νόστιμα και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά πιστεύεται ότι έχουν επίσης θετική επίδραση στη μνήμη. Έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που έπιναν χυμό από μύρτιλα (βατόμουρα) κάθε μέρα για δύο μήνες βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους σε τεστ μάθησης και μνήμης.

Με πληροφορίες από onmed.gr