r4353tr80fger

 

Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί υφίστανται καρδιακή προσβολή κάθε χρόνο. Τα κλασικά συμπτώματα περιλαμβάνουν οξύ πόνο ή πίεση στο στήθος, κρύο ιδρώτα, υπερβολική αδυναμία. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες λεπτές ενδείξεις που συνδέονται με την καρδιακή προσβολή και είναι πιθανό να αγνοήσετε.

 

Εάν εκδηλώσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, επισκεφτείτε αμέσως γιατρό >>

 

1. Κούραση: Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που παρατηρούν οι γιατροί, ειδικά στις γυναίκες, είναι η κούραση και η αδυναμία διεκπεραίωσης των συνηθισμένων δραστηριότητων. Κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, η ροή του αίματος προς την καρδιά μειώνεται, προκαλώντας επιπλέον άγχος στον μυ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αίσθημα εξάντλησης. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σας κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο ελέγχει τη λειτουργία της καρδιάς και μπορεί να ανιχνεύσει μια καρδιακή προσβολή.

 

2. Πόνος στην πλάτη, το στήθος ή τους βραχίονες: Η καρδιά είναι μυς και όταν τα κύτταρά του αρχίζουν να εξαντλούνται λόγω της έλλειψης οξυγόνου που προκαλεί μια μπλοκαρισμένη αρτηρία οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή, εκπέμπουν σήματα πόνου μέσω του νευρικού συστήματος. Επειδή ο πόνος συχνά δεν συνοδεύεται από το κλασικό βάρος στο στήθος που συνδέεται με την καρδιακή προσβολή, οι άνθρωποι τείνουν να τον αγνοούν.

 

3. Λαχάνιασμα: Αν το ανέβασμα μιας σκάλας δεν σας δημιουργεί συνήθως πρόβλημα και ξαφνικά νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, ίσως πρόκειται για σημάδι καρδιακής προσβολής. Εάν νιώσετε κάτι ανάλογο αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, επίσης είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Η καρδιά παίζει βασικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου στο υπόλοιπο σώμα και στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από τους ιστούς και η παρεμπόδιση της ροής του αίματος προς την καρδιά μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή σας.

 

4. Καούρες ή ερυγές: Εάν έχετε περιστασιακές καούρες μετά την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων, πιθανότατα δεν πρέπει να ανησυχείτε, αν όμως σας συμβαίνει πρώτη φορά, συμβουλευτείτε γιατρό. Η στηθάγχη, δηλαδή ο θωρακικός πόνος, προκαλείται από την έλλειψη ροής αίματος προς την καρδιά, κάτι που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής.

 

5. Στομαχική αναστάτωση: Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί κάποιες φορές να μιμούνται προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, όπως η ναυτία, ο εμετός και η γενική αναστάτωση του πεπτικού, ειδικά στις γυναίκες.

 

6. Ενόχληση στο λαιμό, τον αυχένα ή τη γνάθο: Μια ανεξήγητη δυσφορία στον αυχένα ή τη γνάθο ή ένα σφίξιμο στο λαιμό, μπορεί να υποδηλώνει καρδιακή προσβολή. Ειδικά τα άτομα με διαβήτη, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με τέτοιες αλλαγές, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αισθήσεις τους. Είναι λιγότερο πιθανό δηλαδή να αισθανθούν τα τυπικά συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος.

 

7. Γενική αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά: Οι άνθρωποι που υφίστανται καρδιακή προσβολή, συχνά αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Εμπιστευτείτε την «εσωτερική» σας φωνή και αν νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά, καλέστε γιατρό.

 

Πηγή: Reader's digest, onmed.gr

 

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, EΠΑΘΕΣ...ΕΜΑΘΕΣ?

 

Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό. Δυστυχώς προβλήματα με την καρδιά τους έχουν όλο και νεότερες ηλικίες.

 

Ένα εγχειρίδιο για το πολυτιμότερο τμήμα του σώματος μας και το πώς πρέπει να το διατηρούμε στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Συνοδεύεται από τραγούδια για την καρδιά και προτάσεις για ταινίες που βοηθούν διάφορες καταστάσεις.

 

 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, 'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της', 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας', 'ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό- Από τον Κώστα Ζουγρή' (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036 EUROBANK GR1002603940000130200197486 ALPHA BANK GR7801401390139002340035656 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR9401720410005041089155483