Δισκοθήκη: Steve Hackett ήταν και κιθαρίστας στους Genesis

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο Stephen Richard Hackett (γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 1950) είναι Άγγλος κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων που κέρδισε τη δημοσιότητα ως ο βασικός κιθαρίστας του προοδευτικού ροκ συγκροτήματος Genesis από το 1971 έως το 1977. Ο Χάκετ συνέβαλε σε έξι στούντιο άλμπουμ των Genesis, τρία ζωντανά άλμπουμ, επτά σινγκλ και ένα EP πριν φύγει για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Genesis το 2010.

Ο Hackett κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, Voyage of the Acolyte, ενώ ήταν ακόμη μέλος των Genesis το 1975. Μετά από μια σειρά περαιτέρω σόλο άλμπουμ που άρχισαν το 1978, ο Hackett ίδρυσε το supergroup GTR με τον Steve Howe το 1986. Το γκρουπ κυκλοφόρησε το self -άλμπουμ με τίτλο GTR, το οποίο έφτασε στο Νο. 11 του Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημιούργησε το σινγκλ των Top 20 "When the Heart Rules the Mind". Όταν ο Χάκετ έφυγε από τους GTR το 1987, το συγκρότημα διαλύθηκε. Στη συνέχεια, ο Χάκετ συνέχισε τη σόλο καριέρα του. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο σε τακτική βάση.

Video Url

 

Το σύνολο της δουλειάς του Hackett περιλαμβάνει πολλά στυλ. Εκτός από τη δουλειά του στο progressive rock, έχει εξερευνήσει ποπ, μπλουζ, παγκόσμια μουσική και κλασική μουσική στις σόλο ηχογραφήσεις του. Σύμφωνα με το Guitar World: "Οι πρώιμες εξερευνήσεις του Hackett στο χτύπημα με δύο χέρια και το sweep picking ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους και επηρέασαν τον Eddie Van Halen και τον Brian May." Άλλοι κιθαρίστες επηρεασμένοι από τον Hackett περιλαμβάνουν τον Alex Lifeson και τον Steve Rothery.

Video Url

 

Video Url