Δισκοθήκη: Killing Joke μπροστά από την εποχή τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Killing Joke είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα από το Notting Hill, Λονδίνο, Αγγλία, που δημιουργήθηκε το 1978 από τους Jaz Coleman (φωνητικά, πλήκτρα), Paul Ferguson (ντραμς), Geordie Walker (κιθάρα) και Youth (μπάσο).

Το πρώτο τους άλμπουμ, Killing Joke, κυκλοφόρησε το 1980. Μετά την κυκλοφορία των Revelations το 1982, ο μπασίστας Youth αντικαταστάθηκε από τον Paul Raven. Το συγκρότημα πέτυχε mainstream επιτυχία το 1985 τόσο με το άλμπουμ Night Time όσο και με το σινγκλ "Love Like Blood".

Το μουσικό ύφος του συγκροτήματος προέκυψε από τη post-punk σκηνή, αλλά ξεχώρισε λόγω της πιο βαριάς προσέγγισής τους, και έχει αναφερθεί ως βασική επιρροή στο industrial rock. Το στυλ τους εξελίχθηκε σε πολλά χρόνια, ενσωματώνοντας κατά καιρούς στοιχεία γοτθικής ροκ, synth-pop και ηλεκτρονικής μουσικής, συχνά με την εξέχουσα κιθάρα του Walker και τα «άγρια ​​σκληρά φωνητικά» του Coleman. Οι Killing Joke έχουν επηρεάσει πολλά μεταγενέστερα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, όπως οι Metallica, οι Nirvana, οι Nine Inch Nails και οι Soundgarden. Αν και ο Coleman και ο Walker ήταν τα μόνα σταθερά μέλη του συγκροτήματος, η τρέχουσα σύνθεση περιλαμβάνει και τα τέσσερα αρχικά μέλη.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url