Δισκοθήκη: Billie Eilish έδωσε ελπίδες η εμφάνιση της

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Billie Eilish Pirate Baird O'Connell  γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2001) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή της κοινής γνώμης το 2015 με το ντεμπούτο σινγκλ της «Ocean Eyes», που έγραψε και παρήγαγε ο αδερφός της Finneas O'Connell, με τον οποίο συνεργάζεται σε μουσική και ζωντανά σόου. Το 2017, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της  (EP), με τίτλο Don't Smile at Me. Με εμπορική επιτυχία, έφτασε στα 15 πρώτα  σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Video Url

 

Το πρώτο στούντιο άλμπουμ της Eilish, When We All Fall Sleep, Where Do We Go? (2019), έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του αμερικανικού Billboard 200 και του UK Albums Chart. Ήταν ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς, χάρη στην επιτυχία του πέμπτου του σινγκλ «Bad Guy», του πρώτου της Eilish στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Αυτό την έκανε την πρώτη καλλιτέχνιδα που γεννήθηκε τον 21ο αιώνα. κυκλοφορήσει ένα σινγκλ που πηγαίνει Νο 1 στα chart. Την επόμενη χρονιά, η Eilish ερμήνευσε το θεματικό τραγούδι "No Time to Die" για την ομώνυμη ταινία του James Bond, η οποία ήταν στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ για σινγκλ και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 2022. Τα επόμενα σινγκλ της "Everything I Wanted », «My Future», «Therefore I Am» και «Your Power» κορυφώθηκαν στο top 10 στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, Happier Than Ever (2021), βρέθηκε στην κορυφή των charts σε 25 χώρες.

Η Eilish έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων επτά βραβεία Grammy, δύο American Music Awards, δύο World Records Guinness, τρία MTV Video Music Awards, τρία Brit Awards, ένα Golden Globe Award και ένα Oscar. Είναι η νεότερη καλλιτέχνις στην ιστορία των Grammy που κέρδισε και τις τέσσερις γενικές κατηγορίες πεδίου—Καλύτερη νέα καλλιτέχνιδα, δίσκος της χρονιάς, τραγούδι της χρονιάς και άλμπουμ της χρονιάς—την ίδια χρονιά. Συμμετείχε στην εναρκτήρια λίστα Time 100 Next του περιοδικού Time το 2019 και στο Time 100 το 2021. Σύμφωνα με το Recording Industry Association of America (RIAA) και το Billboard, η Eilish είναι ο 26ος καλλιτέχνης με τα υψηλότερα πιστοποιημένα digital singles και ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 2010. Έχει ιστορικό πολιτικού ακτιβισμού, με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και την ισότητα των γυναικών. Τιμήθηκε ως μία από τις 100 γυναίκες του BBC τον Δεκέμβριο του 2022.

Video Url

 

Video Url