Δισκοθήκη: Kesha Είναι ταλαντούχα, αλλά έμπλεξε

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Video Url

 

Η Kesha Rose Sebert (γεννημένη την 1η Μαρτίου 1987), πρώην στυλιζαρισμένη ως Ke$ha, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Το 2005, σε ηλικία 18 ετών, η Kesha υπέγραψε συμβόλαιο στην Kemosabe Records. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήρθε στις αρχές του 2009 αφού εμφανίστηκε στο νούμερο ένα σινγκλ του Flo Rida "Right Round".

Η μουσική και η εικόνα της Kesha την ώθησαν σε άμεση επιτυχία. Έχει  δύο νούμερο ένα άλμπουμ στο αμερικανικό Billboard 200 με τα Animal (2010) και Rainbow (2017) και top 10 τα Warrior (2012) και High Road (2020). Η Kesha έχει αρκετά τοπ 10 σινγκλ στο αμερικανικό Billboard Hot 100, συμπεριλαμβανομένων των "Tik Tok", "Blah Blah Blah", "Your Love Is My Drug", "Take It Off", "Blow", "Die Young", Το "My First Kiss" με το 3OH!3, το "We R Who We R", το "Right Round" με τον Flo Rida και το "Timber" με τον Pitbull. Το σινγκλ της "Tik Tok" του 2009 ήταν το ψηφιακό σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, πουλώντας πάνω από 14 εκατομμύρια μονάδες διεθνώς, μέχρι που ξεπεράσθηκε το 2011. Κυκλοφόρησε το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της, Gag Order, τον Μάιο του 2023.

Η καριέρα της Kesha σταμάτησε μεταξύ Warrior και Rainbow λόγω μιας δικαστικής διαμάχης με τον πρώην παραγωγό της Dr. Luke, η οποία συνεχίζεται από το 2014. Μια σειρά από αγωγές, γνωστές συλλογικά ως Kesha v. Ο Dr. Luke, αντάλλαξαν τα δύο μέρη στα οποία η Kesha τον κατηγόρησε για σωματική, σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση και εργασιακές διακρίσεις εις βάρος της, ενώ ο Dr. Luke ισχυρίζεται ότι παραβίασε τη σύμβαση και δυσφήμιση από την Kesha.

Από το 2013, η Kesha φέρεται να έχει πουλήσει πάνω από 33 εκατομμύρια  μόνο στις ΗΠΑ και πάνω από 55 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Καταγράφηκε επίσης ως η 26η κορυφαία καλλιτέχνις στα τσαρτ της δεκαετίας του 2010 του Billboard. Έχει λάβει διάφορα βραβεία και υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της νίκης της για το MTV Europe Music Award for Best New Act το 2010. Η Kesha έχει επίσης συν-γράψει τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του "Till the World Ends" (2011) για την Britney Spears και τραγούδια για την Ariana Grande, τη Miley Cyrus και τη Miranda Cosgrove.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url