Δισκοθήκη: Kings Of Leon ροκ του 21ου αιώνα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Kings of Leon είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Νάσβιλ του Τενεσί το 1999. Το συγκρότημα αποτελείται από τους αδελφούς Caleb, Nathan και Jared Followill και τον ξάδερφό τους Matthew Followill.

Η πρώιμη μουσική του συγκροτήματος ήταν ένα μείγμα από νότιο ροκ και γκαράζ ροκ με επιρροές μπλουζ, αλλά έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια για να περιλαμβάνει μια ποικιλία ειδών και έναν πιο εναλλακτικό ήχο βασισμένο στη ροκ. Οι Kings of Leon πέτυχαν την αρχική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο με εννέα Top 40 σινγκλ, δύο βραβεία BRIT το 2008, και τα τρία άλμπουμ του συγκροτήματος εκείνη την εποχή κορυφώθηκαν στην πρώτη πεντάδα του UK Albums Chart. Το τρίτο τους άλμπουμ, , έφτασε στο Νο. 1.

Μετά την κυκλοφορία του Only by the Night τον Σεπτέμβριο του 2008, το συγκρότημα σημείωσε επιτυχία στα chart στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα σινγκλ "Sex on Fire", "Use Somebody" και "Notion" ανέβηκαν όλα στο νούμερο ένα στο τσαρτ Hot Modern Rock Tracks. Το άλμπουμ ήταν το πρώτο τους άλμπουμ με πλατινένιες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 2008 στην Αυστραλία, με πλατινένιο πιστοποιητικό εννέα φορές. Το πέμπτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Come Around Sundown, κυκλοφόρησε στις 18 Οκτωβρίου 2010. Το έκτο άλμπουμ τους, Mechanical Bull, κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013. Το έβδομο στούντιο άλμπουμ, Walls, κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου 2016. Το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους, When You See Yourself, κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου 2021. Το συγκρότημα έχει κερδίσει 4 βραβεία Grammy από 12 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του δίσκου της χρονιάς για το "Use Somebody" το 2010.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url