Δισκοθήκη: Public Image Ltd. το συγκρότημα του Johnny Lydon

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Public Image Ltd (συντομογραφία και στυλιζαρισμένη ως PiL) είναι ένα αγγλικό post-punk συγκρότημα (και ανώνυμη εταιρεία) που δημιουργήθηκε από τον τραγουδιστή John Lydon (παλαιότερα γνωστό ως τραγουδιστής των Sex Pistols), τον κιθαρίστα Keith Levene, τον μπασίστα Jah Wobble και τον ντράμερ Jim. Walker τον Μάιο του 1978. Το προσωπικό του ομίλου άλλαξε συχνά με τα χρόνια. Ο Lydon ήταν το μόνο σταθερό μέλος.

Video Url

 

Μετά την αποχώρηση του Lydon από τους Sex Pistols τον Ιανουάριο του 1978, αναζήτησε ένα πιο πειραματικό έργο "anti-rock" και σχημάτισε τους PiL. Εκείνη τη χρονιά οι PiL κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους First Issue (1978), δημιουργώντας έναν λειαντικό, βαρύ ήχο στα μπάσα που βασιζόταν σε dub, noise, progressive rock και disco.Το δεύτερο άλμπουμ των PiL Metal Box (1979) ώθησε τον ήχο τους περισσότερο στην avant-garde, και συχνά θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ της μετα-πανκ εποχής.

Μέχρι το 1984, οι Levene, Wobble και Walker είχαν φύγει και το γκρουπ ήταν ουσιαστικά ένα σόλο όχημα για τον Lydon, ο οποίος κινήθηκε προς έναν πιο προσιτό ήχο με τα εμπορικά επιτυχημένα άλμπουμ This Is What You Want... This Is What You Get (1984) και Album (1986). Μετά από ένα διάλειμμα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Lydon αναμόρφωσε το συγκρότημα το 2009 και έχει κυκλοφορήσει πολλά άλλα άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του What the World Needs Now... (2015)

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url