Δισκοθήκη: Cat Power Αμερικανίδα τραγουδοποιός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Charlyn Marie "Chan" Marshall (γεννημένη στις 21 Ιανουαρίου 1972), περισσότερο γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Cat Power, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, μουσικός και μοντέλο. Η Cat Power ήταν αρχικά το όνομα της πρώτης της μπάντας, αλλά έγινε το σκηνικό της όνομα ως σόλο καλλιτέχνης.

Video Url

 

Γεννημένη στην Ατλάντα, η Μάρσαλ μεγάλωσε στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και άρχισε να παίζει σε τοπικά συγκροτήματα στην Ατλάντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αφού άνοιξε για τη Liz Phair το 1993, δούλεψε με τον Steve Shelley των Sonic Youth και τον Tim Foljahn των Two Dollar Guitar, με τους οποίους ηχογράφησε τα δύο πρώτα της άλμπουμ, Dear Sir (1995) και Myra Lee (1996), την ίδια μέρα στο 1994. Το 1996, υπέγραψε με τη Matador Records και κυκλοφόρησε ένα τρίτο άλμπουμ με νέο υλικό με τους Shelley και Foljahn, What Would the Community Think. Κατόπιν αυτού, κυκλοφόρησε το πολυβραβευμένο Moon Pix (1998), που ηχογραφήθηκε με μέλη των Dirty Three, και το The Covers Record (2000), μια συλλογή με διασκευασμένα τραγούδια .

Μετά από μια σύντομη παύση κυκλοφόρησε το You Are Free (2003), με τους καλεσμένους μουσικούς Dave Grohl και Eddie Vedder, ακολουθούμενο από το The Greatest (2006) που επηρεάστηκε από την Soul, που ηχογραφήθηκε με πολλούς μουσικούς στούντιο του Μέμφις. Ένα δεύτερο άλμπουμ με διασκευές, Jukebox, κυκλοφόρησε το 2008. Το 2012 κυκλοφόρησε το  Sun, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 10 στο Billboard 200, το άλμπουμ με τα υψηλότερα charts της καριέρας της μέχρι σήμερα.

Οι κριτικοί έχουν σημειώσει τη συνεχή εξέλιξη του ήχου της Cat Power, με μια μίξη πανκ, φολκ και μπλουζ στα πρώτα της άλμπουμ, και στοιχεία σόουλ και άλλων ειδών πιο διαδεδομένα στο μεταγενέστερο υλικό της.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url