Δισκοθήκη: Mogwai από την Σκωτία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Mogwai (/ˈmɒɡwaɪ/) είναι ένα σκωτσέζικο post-rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1995 στη Γλασκώβη. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Stuart Braithwaite (κιθάρα, φωνητικά), Barry Burns (κιθάρα, πιάνο, συνθεσάιζερ, φωνητικά), Dominic Aitchison (μπάσο κιθάρα) και Martin Bulloch (ντραμς). Ο Mogwai συνήθως συνθέτει μεγάλα οργανικά κομμάτια βασισμένα στην κιθάρα που διαθέτουν δυναμική αντίθεση, μελωδικές γραμμές μπάσου και έντονη χρήση παραμόρφωσης και εφέ.

Το συγκρότημα είχε υπογράψει για αρκετά χρόνια με τη δισκογραφική Chemikal Underground της Γλασκώβης και έχει διανεμηθεί από διαφορετικές εταιρείες όπως η Matador στις ΗΠΑ και η Play It Again Sam στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τώρα χρησιμοποιούν τη δική τους δισκογραφική Rock Action Records στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Temporary. Residence Ltd. στη Βόρεια Αμερική.

Το δέκατο άλμπουμ του Mogwai, As the Love Continues, έφτασε στο Νο. 1 στο UK Albums Chart στις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url