Δισκοθήκη: Don McLean ο τραγουδοποιός με το American Pie

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Donald McLean III (γεννημένος στις 2 Οκτωβρίου 1945) είναι Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και κιθαρίστας. Γνωστός στους θαυμαστές ως "American Troubadour" ή "King of the Trail", είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι επιτυχία του 1971 "American Pie", ένα folk rock διάρκειας οκτώ και μισών λεπτών. πολιτισμικός λίθος» για την απώλεια της αθωότητας της πρώιμης γενιάς του ροκ εν ρολ. Άλλα επιτυχημένα σινγκλ του περιλαμβάνουν τα "Vincent" (σχετικά με τον Vincent van Gogh), "Dreidel" και "Wonderful Baby"; καθώς και τις διασκευές του στο «Crying» του Roy Orbison και στο «Since I Don't Have You» των Skyliners.

Το τραγούδι του McLean "And I Love You So" έχει ηχογραφηθεί από τους Elvis Presley, Perry Como, Helen Reddy, Glen Campbell και άλλους. Το 2000, η ​​Madonna είχε επιτυχία με μια ερμηνεία του "American Pie".

Video Url

 

Το 2004, ο McLean εισήχθη στο Songwriters Hall of Fame. Τον Ιανουάριο του 2018, η BMI πιστοποίησε ότι το "American Pie" και το "Vincent" είχαν φτάσει τα πέντε εκατομμύρια και τρία εκατομμύρια airplays αντίστοιχα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url